Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από τον εγκέφαλο στη νόηση

No Cover

24χ17 εκ., 177 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία και βιολογία)
ISBN: 978-960-343-534-1
ISBN (10ψήφιο): 960-343-534-1
Βάρος: 0.381 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
16.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζαφρανάς, Αριστείδης Β.
Ο Αριστείδης Ζαφρανάς, γιατρός, διδάκτωρ του Α.Π.Θ., μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάϊο, στην Παθολογοανατομία και την Ανοσοβιολογία, στην έδρα της οποίας έγινε καθηγητής (Assistant Professor). Στην Ελλάδα, έγινε καθηγητής στο ΤΕΙ Λάρισας, όπου δίδαξε Ανοσοβιολογία και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου δίδαξε Ιολογία. Οι έρευνές του στις ΗΠΑ τον οδήγησαν ήδη από το 1977 στη Νευροφυσιολογία. Συνέγραψε δύο βιβλία με τίτλο "Φυσιολογία Μάθησης Ι: Ύλη και Εγκέφαλος" και "Φυσιολογία Μάθησης ΙΙ: Από τον Εγκέφαλο στη Νόηση", με τη γυναίκα του, Μαρία Ζαφρανά, τα οποία εκδόθηκαν το 1989. Το βιβλίο του, με τίτλο "Εγκέφαλο, το τελευταίο οχυρό" αναφέρεται στη φιλοσοφική περισσότερο διάσταση του θέματος.

Η κ. Μαρία Κάτσιου - Ζαφρανά είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών το 1937. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, τη Δυτική Γερμανία και τις Η.Π.Α. Είναι διδάκτωρ της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο των Η.Π.Α. και έχει δουλέψει ως ερευνήτρια στο κέντρο για την "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει γράψει πλήθος μελετών και άρθρων που αφορούν θέματα ψυχολογίας και αγωγής του παιδιού της προσχολικής ηλικίας. Επίσης έχει γράψει μαζί με τον άνδρα της, γιατρό, δύο βιβλία με τον τίτλο: Φυσιολογία μάθησης Ι: Ύλη και εγκέφαλος και Φυσιολογία μάθησης ΙΙ: Από τον εγκέφαλο στη νόηση, εκδ. Κυριακίδη, 1989. Το 1992 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο της με τίτλο: Το Μοντεσσοριανό σύστημα στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Μαρίας Γουδέλη. Ο ερευνητικός τομέας στον οποίο δουλεύει την τελευταία δεκαετία αφορά τις παιδαγωγικές εφαρμογές των ευρημάτων των νευροεπιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα στον τομέα της γλωσσικής ανάπτυξης παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.