Σιωπηλός επισκέπτης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σιωπηλός επισκέπτης

Μυθιστόρημα

Amelie Nothomb

11.71€ -28% 8.43€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602211830

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2000

  • Εκδότης

    Αλεξάνδρεια

Μοναξιά για δύο: Ο Εμίλ Αζέλ, συνταξιούχος φιλόλογος, και η γυναίκα του Ζυλιέτ αποσύρονται οριστικά σ` ένα εξοχικό σπίτι μακριά απ` τον κόσμο, βέβαιοι πως έχουν βρει τον παράδεισο που ονειρεύονταν από παιδιά και όπου κανείς δεν θα έρθει να ταράξει την ευτυχία τους.
Ωστόσο κάποιος έρχεται: ο γείτονας Παλαμήδης Μπερναρντέν, που οι επίμονες επισκέψεις του θα γίνουν ο καθημερινός εφιάλτης του ζεύγους. Τι κρύβει άραγε αυτός ο αμίλητος, κτηνώδης παρείσακτος; Γιατί ο οικοδεσπότης αποδεικνύεται τόσο τραγικά αδύναμος να τον ξεφορτωθεί; Τι πρέπει να γίνει για να αντιδράσει; Και τι θα τον εμποδίσει τότε να φτάσει ακόμη και στο έγκλημα;
Ένα χρόνο μετά, στον ειδυλλιακό μικρόκοσμο του Εμίλ και της Ζυλιέτ, τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο.
Ποιητική αμεσότητα, ανατρεπτική ειρωνεία, διακριτική υποβολή της αγωνίας και του τρόμου - όλο το ακαταμάχητο οπλοστάσιο της Αμελί Νοτόμπ βρίσκεται εδώ στην υπηρεσία μιας μαύρης τραγικωμωδίας, που παρακολουθεί βήμα προς βήμα τη σπαρακτική διάρρηξη των ανθρώπινων σχέσεων, από την ιεροτελεστία του σαβουάρ-βιβρ μέχρι τα πιο ζοφερά μύχια της ψυχής.

Amelie Nothomb

Amelie Nothomb (Συγγραφέας)

Η Amelie Nothomb γεννήθηκε το 1967 στο Κόμπε της Ιαπωνίας, από οικογένεια Βέλγων διπλωματών, και ακολούθησε τους γονείς της σε διάφορα μέρη του κόσμου, κυρίως στην Ανατολή. Σπούδασε ρομανικές γλώσσες στο ελεύθερο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και, στη συνέχεια, εργάστηκε ως διερμηνέας στην Ιαπωνία. Σήμερα ζει στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες. "Γραφομανής" όπως αυτοχαρακτηρίζεται, σωστό "βιολογικό ρολόι της λογοτεχνίας", όπως την αποκάλεσε ο Τύπος, δημοσιεύει ανελλιπώς κάθε φθινόπωρο, από το 1992 και μετά, ένα μυθιστόρημα που γίνεται αμέσως μπεστ σέλερ στη Γαλλία και το Βέλγιο και μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, ενώ τα βιβλία της διασκευάζονται για το θέατρο, την όπερα και τον κινηματογράφο. Τα έργα της είναι: "Hygiene de l΄ assassin" (1992), "La sabotage amoureux" (1993), "Les combustibles" (1994), "Les catilinaires" (1995), "Peplum" (1996), "Attentat" (1997), "Mercure" (1998), "Stupeur et tremblements" (1999), "Metaphysique des tubes" (2000), "Cosmetique de l΄ ennemi" (2001).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριλένα Σοφρά (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
169
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.263 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση