Κόκο
zoom in

"Όταν ο Peter Straub ανάβει όλες του τις μηχανές, κανένας συγγραφέας τρόμου και αγωνίας δεν μπορεί να τον φτάσει".

...Και όταν μια τέτοια δήλωση προέρχεται από τον μάστορα του μυστηρίου Stephen King, κάθε άλλη σύσταση για τον συγγραφέα περιττεύει. Στο παραισθησιογόνο αυτό θρίλερ του Straub, τέσσερις βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ τους οποίους συνδέει ένα συγκλονιστικό μυστικό, έρχονται αντιμέτωποι με τους κοινούς τους εφιάλτες, 15 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου. Καλούνται να σταθούν απέναντι στις φρικτές τους αναμνήσεις και το απάνθρωπο φάντασμα του παρελθόντος που μοιράζονται, ένα φάντασμα με ασίγαστη δίψα για θάνατο. Η καταδίωξη του μη ανθρώπινου φαντάσματος και των δαιμόνων τους θα τους μεταφέρει από τα νεκροταφεία και τα ανθρώπινα σφαγεία της Άπω Ανατολής έως την ανθρώπινη ζούγκλα της Νέας Υόρκης.
Το "Κόκο" είναι απλά ένα εκπληκτικά γραμμένο μπεστ-σέλερ, ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, σκοτεινό κι απόκοσμο, που σε κρατάει καρφωμένο μέχρι την τελευταία σελίδα.

Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Peter Straub

Peter Straub (Συγγραφέας)

O Πίτερ Στράουμπ είναι ένας από τους σπουδαιότερους αμερικανούς συγγραφείς μυστηρίου και φαντασίας. Για το έργο του έχει τιμηθεί επανειλημμένα με πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Bram Stoker, World Fantasy και British Fantasy Award. Έχει γράψει μέχρι σήμερα δεκαεφτά μπεστ σέλερ -ανάμεσα στα οποία το "Φυλαχτό" και το "Μαύρο σπίτι", από κοινού με τον Στίβεν Κινγκ-, που μεταφράστηκαν σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Έχει εκδώσει επίσης δύο ποιητικές συλλογές καθώς και τέσσερις συλλογές διηγημάτων. Το 2003, το "Χαμένο αγόρι, χαμένο κορίτσι", το τελευταίο μυθιστόρημά του, του χάρισε για πέμπτη φορά το βραβείο Bram Stoker, καθώς και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Συγγραφέων Τρόμου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Τρόμου της Αμερικής. Ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του, Σούζαν, διευθύντρια του προγράμματος Read to Me.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
615
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
1.15 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση