Μια τόσο κοντινή ζεστασιά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια τόσο κοντινή ζεστασιά

Maruja Torres

14.84€ -27% 10.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607073624

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2000

  • Εκδότης

    Opera

Η Βαρκελώνη της δεκαετίας του πενήντα κρύβει σκληρές συνοικίες και θερμές γειτονιές όπου οι άνθρωποι βιώνουν δύσκολα τα μεταπολεμικά χρόνια. Η Μανουέλα ζει μαζί με το θείο, τη θεία και τη μαμά της. Οι δύο γυναίκες -γνήσια πρότυπα της εποχής τους-, προσπαθούν να εμφυσήσουν στο μικρό κορίτσι τις αρχές της στέρησης, της θρησκοληψίας, της καταπνιγμένης ανάγκης, της δουλοπρέπειας που αρμόζει στην «κατώτερη κοινωνική τάξη» όπου θεωρούν ότι ανήκουν, αντλώντας τη χαρά τους μόνο μέσα από τη δυστυχία.
Ευτυχώς, υπάρχει ο θείος Ισμαέλ. Και η εξαδέλφη Ιρένε με την οποία τον συνδέει κάποιος μυστηριώδης δεσμός. Η μικρή Μανουέλα μπαίνει μαζί τους στο παιχνίδι της ζωής και αρχίζει να βλέπει πως η ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί και να μην είναι κατάρα.
Οι ήρωες της Maruja Torres -όπως και οι ήρωες του Ντίκενς που τόσο πολύ αγαπά η μικρή Μανουέλα-, διαθέτουν αυτό το έντονα ανθρώπινο και «κοντινά ζεστό» στοιχείο που αναγκάζει τον αναγνώστη να λάβει ενεργά μέρος στην αφήγηση αναγνωρίζοντας, όπως στον καθρέφτη, τον εαυτό του.

Κρίτων Ηλιόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κρίτων Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1965. Εξ Αθηνών ορμώμενος αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας και για βιοπορισμό άσκησε διάφορα επαγγέλματα, τα οποία αποφεύγει συστηματικώς να αναφέρει. Μετοίκησε για πέντε χρόνια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τώρα ζει στην Αθήνα. Από τον περασμένο αιώνα μεταφράζει ακαταπαύστως λογοτεχνία (αλλά όχι μόνο) από Ισπανικά και Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 65 μεταφράσεις του έργων Ισπανών και Λατινομερικανών συγγραφέων. Επίσης συγγράφει άρθρα, αφιλοκερδώς και για μη εμπορικούς σκοπούς, και ασχολείται (επίσης αφιλοκερδώς) με την κοινωνιολογία και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.


Maruja Torres

Maruja Torres (Συγγραφέας)

Η Μαρούχα Τόρες γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1943. Είναι μια από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους της Ισπανίας κι έχει μεταξύ άλλων καλύψει επανειλημμένα ως ανταποκρίτρια τα γεγονότα σε πολλά "θερμά" σημεία του πλανήτη, όπως ο Λίβανος και η Χιλή. Συνεργάζεται επί χρόνια με την εφημερίδα "El Pais" και έχει τιμηθεί για το δημοσιογραφικό της έργο με τα βραβεία Fransisco Caceredo και Victor de la Serna. Έχει εκδώσει δύο χιουμοριστικά μυθιστορήματα, "Ceguera de amor" (1992) και "Oh, es el!" (1994), ένα βιβλίο ταξιδιωτικών εντυπώσεων, το "Amor America" (1994) και την ανθολογία των άρθρων της "Como una gota" (1996). Το ημι-αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα "Un calor tan cercano" ("Μια τόσο κοντινή ζεστασιά", 1997) και τα απομνημονεύματά της ως δημοσιογράφου "Mujer en guerra" ("Γυναίκα σε πόλεμο", 1999) σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας κοινό και κριτικούς. Το επόμενο μυθιστόρημά της "Mientras vivimos" ("Όσο ζούμε", 2000), τιμήθηκε με το βραβείο Planeta το 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση