Το πάρτι του Λάρρυ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το πάρτι του Λάρρυ

Carol Shields

Ο Λάρρυ Γουέλλερ, γεννημένος το 1950 στο Γουίννιπεγκ, μοιάζει με πολλούς ανθρώπους. Δεν πολυσυμπάθησε ποτέ το όνομά του. Είναι απλά ένας ακόμα πολίτης του «έθνους των Λάρρυ», εκείνων των τύπων που κάνουν μπάρμπεκιου, που γίνονται εθελοντές πυροσβέστες, που φορούν αθλητικά μπλουζάκια για να επιδείξουν τα ποντίκια τους. Ωστόσο ο Λάρρυ είναι ένας συνηθισμένος τύπος που γίνεται ασυνήθιστος χάρη στη διορατικότητα, την ειρωνεία και την τρυφερότητα της δημιουργού του.
Η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας Κάρολ Σηλντς μας δίνει το γλαφυρό όσο και αξέχαστο πορτραίτο ενός ανθρώπου, μια αισθησιακά λεπτομερή αξονική τομογραφία της ζωής του. Η οδύσσεια του Λάρρυ, από τη στιγμή που συλλαμβάνει για πρώτη φορά ποιος θα μπορούσε να είναι μέχρι και την ολοκλήρωση της ήρεμης αλλά επίμονης αναζήτησης του εαυτού του, καθρεφτίζει τη θέση του άντρα στο τέλος του αιώνα μας, με ευστροφία, σπαρακτική ακρίβεια και σοφία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάρα Ευθυμίου (Μεταφραστής)


Carol Shields

Carol Shields (Συγγραφέας)

Η Κάρολ Σηλντς γεννήθηκε το 1935 στο Σικάγο και από το 1957 εγκαταστάθηκε στο Γουίνιπεγκ, στον Καναδά. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε επί χρόνια στο πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα. ΄Εχει πέντε παιδιά, ένα γιο και τέσσερις κόρες. Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά έργα και έχει επανειλημμένα βραβευτεί. Μεταξύ άλλων τιμήθηκε με το Βραβείο Διηγήματος. Θεωρείται από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου καναδικού μυθιστορήματος και η φήμη της έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του Καναδά και της Αμερικής. Άλλα έργα της: "Small Ceremonies", "The Box Garden", "Happenstance", "Various Miracles", "Swann", "The Orange Fish". Στα ελληνικά κυκλοφορούν από την «Ωκεανίδα» τα βιβλία της "Η Δημοκρατία του Έρωτα" ("The Republic of Love") και "Το πάρτι του Λάρρυ" ("Larry΄s party"). Το μυθιστόρημά της "Τα Πέτρινα Ημερολόγια" ("The Stone Diaries") σημείωσε τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ μυθιστορήματος το 1995 και το Governor-General΄s Award το 1993. Η Κάρολ Σήλντς πέρασε στην αιωνιότητα τον Ιούλιο του 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
526
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.788 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση