Το κολιέ του περιστεριού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κολιέ του περιστεριού

Ιστορικό μυθιστόρημα

E. W. Heine

Ένας άγνωστος δολοφόνος μαχαιρώνει θανάσιμα τον δούκα Λούντβιχ φον Μπάγιερν σε μια δημόσια εμφάνισή του. Η ταυτότητα του δολοφόνου και το κίνητρο της στυγερής πράξης παραμένουν στο σκοτάδι .Τα ελάχιστα ίχνη οδηγούν στο Τάγμα του Ναού, στον αυτοκράτορα Φρειδερίκο τον Β` τον Γέρο του Βουνού, αρχηγό των μουσουλμάνων Ασασσίνων, που ζει στο Αλαμούτ, ένα απαραβίαστο φρούριο σε μια ξέμακρη γωνιά των βουνών Ελμπούρζ στο Ιράν. Ο Ναΐτης Ορλάντο της Πάδουας πήρε εντολή από το Τάγμα του να ταξιδέψει στο Αλαμούτ, για να προσπαθήσει να μάθει τους λόγους που οδήγησαν σ` αυτήν την πράξη. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία πολλούς κινδύνους, έφτασε τελικά στο φρούριο Αλαμούτ, που το περιέβαλλε απόλυτη μυστικότητα. Κρύβοντας την πραγματική του ταυτότητα, μυείται στην απόκρυφη διδασκαλία των Ασασσίνων και, ξεχνώντας την αποστολή του, εγκαταλείπεται όλο και περισσότερο στα απατηλά θέλγητρα ενός ξένου πολιτισμού, στον τρόπο σκέψης του, τον ερωτισμό και τις απολαύσεις των αισθήσεων.
Το ιστορικό υπόβαθρο αυτού του μυθιστορήματος αποτελούν η εποχή των Σταυροφοριών, ο φανατισμός των χριστιανών ηγεμόνων ενάντια στους Σαρακηνούς, τα πολιτικά παιχνίδια για την απόκτηση της εξουσίας, οι ίντριγκες ανάμεσα στον Πάπα και τον αυτοκράτορα, η δύναμη και ο πλούτος του τάγματος. Ο Ορλάντο τώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο διπλό του παιχνίδι και γίνεται ταυτόχρονα δράστης και κινητήρια δύναμη. Αλλά ποιος κινεί τα νήματα; Πού βρίσκεται η πηγή της προδοσίας;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιωάννα Λεμπέση - Μουζακίτη (Μεταφραστής)


E. W. Heine

E. W. Heine (Συγγραφέας)

O E. W. Heine γεννήθηκε στο Βερολίνο. Μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως αρχιτέκτονας για αρκετά χρόνια στην Αφρική και στη Σαουδική Αραβία. Σήμερα ζει στη Βαυαρία, όπου εργάζεται ως ανεξάρτητος συγγραφέας και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο ιστορικών, λογοτεχνικών, επιστημονικών και άλλων βιβλίων. Η γλαφυρή του περιγραφική ικανότητα τον έχει αναγάγει σε έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Γερμανίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
392
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.591 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση