Αίσθηση γυναίκας
zoom in
19.17€ -26% 14.19€

Έξι γυναίκες συγγραφείς δίνουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες εμπνευσμένες από παραθέματα της ανεξάντλητης ελληνικής γραμματείας και παράδοσης. Έξι απόψεις πάνω στο ίδιο θέμα, μια διαφορετική ματιά στην ίδια κοινή θέα. Μια σύγκλιση - έξι αποκλίσεις. Με σεβασμό στη συλλογικότητα αλλά και στη μοναδικότητα, κάνουν ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κύκλο του χρόνου με αποσκευές τις πολύτιμες μνήμες του παρελθόντος. `Στην αρχαιότητα`, όπως αναφέρουν στον πρόλογο, `σφράγιζαν τη φιλία, έπαιρναν όρκους πίστης ενώνοντας τις ανοιγμένες τους φλέβες. Εμείς γίναμε αδελφοποιτές μαζεύοντας το αίμα μας σε ένα βιβλίο`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νατάσα Κεσμέτη

Νατάσα Κεσμέτη (Συγγραφέας)

Η Νατάσα Κεσμέτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Νομικά και Αγγλική λογοτεχνία. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1972 με τη συλλογή διηγημάτων "Τα 7 της Άρκτου". Έχει γράψει μελετήματα για τους Βαφόπουλο, Παπατσώνη, Καρέλλη, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο, Αγαθοπούλου, Δαράκη κ.ά. Συνεργασίες της βρίσκονται σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζέτα Κουντούρη

Ζέτα Κουντούρη (Συγγραφέας)

Η Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος και εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τις Εκδόσεις της Εστίας κυκλοφόρησαν τα βιβλία της "Η Πρεμιέρα" (1992) και "Σας είδα" (1995). Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε "Η αίσθηση γυναίκας - Προσεγγίσεις ζωής" (2002), ένα βιβλίο το οποίο έγραψε μαζί με πέντε άλλες γυναίκες συγγραφείς. Συνεργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά: Πλανόδιον, Ευθύνη, Περίπλους, Εμβόλιμον, Ανατολικός, κ.α. Από τη συλλογή της "Η Πρεμιέρα", το διήγημα "Στοίχημα" έχει συμπεριληφθεί στο νέο τόμο Ανθολογίας Ρένου, Ήρκου και Στάντη Αποστολίδη και το διήγημα "Όμορφη ζωή" έχει μεταφραστεί στα ισπανικά και έχει δημοσιευθεί σε μία ανθολογία Ελληνίδων συγγραφέων της Teresa Sempere (escritoras GRIEGAS, 2004).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κλαίτη Σωτηριάδου

Κλαίτη Σωτηριάδου (Συγγραφέας)

Η Κλαίτη Σωτηριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές της παντρεύτηκε κι εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε και από την τελευταία τάξη του Λυκείου στο αμερικανικό Ben Lomond High School της πολιτείας Utah των ΗΠΑ με το American Field Service Πρόγραμμα Υποτροφιών Ανταλλαγής Σπουδαστών. Παρακολούθησε μαθήματα αγγλικής φιλολογίας στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree απ΄ όπου έλαβε το δίπλωμα B.A. (1976) με Ανώτατη Διάκριση (Highest Distinction). Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Σχολή Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Essex, Αγγλίας, απ΄ όπου έλαβε το δίπλωμα M.A. στη Θεωρία και Πρακτική της Λογοτεχνικής Μετάφρασης (1982). To 1998 παρακολούθησε στο International Academy of Broadcasting στο Montreux της Ελβετίας μαθήματα για τη συγγραφή σεναρίων με τον καθηγητή και συγγραφέα Andy Horton. Το 1999 παρακολούθησε στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ μαθήματα σεναρίου με τον διάσημο συγγραφέα και καθηγητή Syd Field. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια για τελειόφοιτους Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα συγγραφής σεναρίων του διευθυντή των Film and TV Studies, Lew Hunter στο Πανεπιστήμιο UCLA στο Λος Άντζελες. Εργάζεται από το 1973 ως επαγγελματίας μεταφράστρια λογοτεχνίας και συνεργάζεται με διάφορους εκδοτικούς οίκους και περιοδικά λογοτεχνίας. Μιλάει γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Μεταφράζει από τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα καταλανικά. Είναι ποιήτρια και πεζογράφος. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά, αγγλικά, τουρκικά και βουλγαρικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και θεατρικών έργων. Δίδαξε τρία χρόνια αγγλική λογοτεχνία (ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο και θέατρο) στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος Deree (1987-1990). Δίδαξε τρία χρόνια, ως εξωτερικός συνεργάτης, την Ισπανική κατεύθυνση σε εργαστήρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεταφρασεολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (2004-2006). Δίδαξε εργαστήρια μετάφρασης στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων για τρεις θητείες. Μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ ως εκπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων (2010). Αντιπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων στην Πολιτιστική Επιτροπή "Κύματα των Τριών Θαλασσών" με έδρα το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου για τρία χρόνια (2002-2004). Αντιπρόσωπος της Εταιρείας Συγγραφέων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενώσεων Μεταφραστών Λογοτεχνίας - CEATL - από το 2003. Γενική Γραμματέας του CEATL για δύο χρόνια (2004-2006).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Γεωργακάκη

Κωνσταντίνα Γεωργακάκη (Συγγραφέας)

Η Κωνσταντίνα Γεωργακάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον Ευτύχη Γεωργακάκη, πολιτικό μηχανικό και έχουν δυο παιδιά. Από τις εκδόσεις "Καστανιώτη" έχει εκδοθεί το συλλογικό βιβλίο "Αίσθηση γυναίκας" στο οποίο και συμμετέχει, ενώ κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Ευθύνη" και στην εφημερίδα "Καθημερινή".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντέμη Σταυροπούλου

Ντέμη Σταυροπούλου (Συγγραφέας)

Η Ντέμη Σταυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι φυσικοθεραπεύτρια Νευροαναπτυξιακής Αγωγής, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και πρ. Γραμματέας του τμήματος Παιδιού της Ε.Ε.Ε.Φ. Έχει διδάξει στην Ανωτέρα Σχολή Φυσικοθεραπείας και έχει εργασθεί ως υπεύθυνη θεραπευτικών προγραμμάτων και επιστημονική σύμβουλος σε Κέντρα Αποκαταστάσεως Παιδιών με εγκεφαλική παράλυση. Αρθρογραφεί και δίνει ομιλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της αναπηρίας. Το 1999 τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών για την προσφορά της "στην προαγωγή της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας". Το βιβλίο της "Στου πόνου τη γυάλινη πίστα - Συνάντησα το πρόσωπο" των εκδ. Ακρίτας (γ΄ έκδ. 2003) υπήρξε η βάση για το σενάριο της ταινίας για την κινητική αναπηρία με τίτλο "Πάμε Μαζί" της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, παραγωγής 2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγελική Σιδηρά

Αγγελική Σιδηρά (Συγγραφέας)

Η Αγγελική Σιδηρά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Το 1963 παντρεύτηκε τον Γιώργο Παπακώστα και απέκτησαν τρεις γιούς.
Έχει εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και τουρκικά. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί σε γνωστές ανθολογίες και δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρίας Συγγραφέων και ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών. Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.
Ποίησή της έχει συχνά παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην επαρχία. Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης: τον Απρίλιο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα του 2010˙ τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Τολέδο της Ισπανίας τον Ιούλιο του 2016 στη Σετ της Γαλλίας, και τον Ιούνιο του 2019 στη Γένοβα της Ιταλίας, στο Φεστιβάλ Ποίησης Voix Vives.
Έχει δημοσιεύσει δεκατρείς ποιητικές συλλογές. Έχει μεταφράσει ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον και έχει συμμετάσχει στην έκδοση της μαρτυρίας Αίσθηση γυναίκας με άλλες πέντε συγγραφείς.
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν επίσης οι ποιητικές της συλλογές Silver Alert (2016), που τιμήθηκε με το Κρατικό Ειδικό Θεματικό Βραβείο για βιβλίο που προάγει σημαντικά τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, Οίμοι, λέγουσα (2020) και Ποιήματα 1983-2021 (επιλογή) (2021).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
569
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.716 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση