Ερωτοτροπώντας με το μύθο
zoom in
12.80€ -27% 9.34€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602115503

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2000

  • Εκδότης

    Νεφέλη

`...Με την ευκαιρία, φίλε μου, θα λανσάρω ένα νέο είδος περιφρόνησης του κινδύνου, που ενέχουν οι ακροβασίες μέσα σε παμπάλαια και ετοιμόρροπα κτίσματα. Δυστυχώς πρέπει να ομολογήσω πως το δικό μου κτίσμα δε στερείται καμία από τις δύο αυτές αξιοσέβαστες ιδιότητες. Δε σου το εκθειάζω όμως περίπου έτσι, ούτε για να σε πείσω να με συντροφεύσεις σ’ αυτή την αναγνώριση του εδάφους, ούτε, ιδίως στην αντίθετη περίπτωση, για να σε κρατήσω μακριά από τη δόξα του εγχειρήματός μου. Μπορείς αν προτιμάς να παραμείνεις εξίσου σημαντικός και σαν μάρτυράς του· παρακολουθώντας τις ενδιάμεσες φάσεις του, ασφαλής και γι’ αυτό νηφάλιος, από το στέρεο δάπεδο όπου πατάμε αυτή τη στιγμή. Φαντάζομαι από τώρα το βλέμμα σου να διατρέχει τη ροζιασμένη οροφή, καθώς θα αφουγκράζεσαι τους ήχους των διστακτικών βηματισμών μου, προκειμένου να υπολογίσεις την πρόοδο της πορείας μου. Αφού λοιπόν αλωνίσω όλο τον όροφο, θα με ιδείς και πάλι να κατεβαίνω τη στενάζουσα κάτω από το βάρος μου σκάλα. Το κατέβασμα των είκοσι δύο μόλις βαθμίδων της, που όλη η δολιότητά τους κρύβεται στο μεγάλο φάρδος τους, θα με φέρει και πάλι κοντά σου.
Οπωσδήποτε θα είναι η πρώτη ίσως φορά, που ένας άνθρωπος θα σπεύδει στο σημείο του ραντεβού του, με μια βραδύτητα ασυμβίβαστη με την αδημονία του. Γιατί πραγματικά αδημονώ προκαταβολικά για τη στιγμή, που, αντί ενός επάθλου, θα δεχθώ τη μάλλον απρόθυμη παραδοχή σου για τους αστήριχτους φόβους σου`.
Περισσότερο για να επαληθεύσω κάποιες υποψίες μου, δέχτηκα το ραντεβού του για την πραγματικότητα του τολμήματός του, το απόγευμα της επόμενης. Κι ανυποψίαστα, όπως συμβαίνει πάντα, την ίδια στιγμή η μοίρα έκλεινε το δικό της ραντεβού με τον καθένα μας χωριστά...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θωμάς Κ. Φλαμουρτζόγλου

Θωμάς Κ. Φλαμουρτζόγλου (Συγγραφέας)

Ο Θωμάς Φλαμουρτζόγλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Έργα του: - "Εισβολή" (διηγήματα), "Νέα Πορεία" - "Διάσπαση ατόμου" (διηγήματα), "Βιβλιοπωλείον της Εστίας" - "Απόσταση εξιδανίκευσης" (διηγήματα), Νέα Πορεία" - "Ερωτοτροπώντας με το μύθο" (μυθιστόρημα), "Νεφέλη" - "Από τον Γουτεμβέργιο στον Έντισον" (ραδιοφωνικές συνεντεύξεις λογοτεχνών), "Γαβριηλίδης" - "Δεν είμαι αυτός που νομίζετε" (μυθιστόρημα), "Καλέντης" - "Πριν αρχίσουμε να απουσιάζουμε και από το παρελθόν", "University Studio Press"
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
279
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.425 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση