Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνικά πλοία του Μεσαίωνα

Ελληνικά πλοία του Μεσαίωνα
Το λεύκωμα αυτό, μοναδικό στο θέμα του, αποτελεί μια συστηματική παρουσίαση όλων των τύπων βυζαντινών πλοίων, πολεμικών και εμπορικών, από την αρχή του Μεσαίωνα (4ος αι. μ.Χ.) έως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Με τις 44 υδατογραφίες και τα 50 σχέδια του γνωστού καραβογράφου και ιδρυτή του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου της Ζακύνθου, Αντώνη Μιλάνου, αναπτύσσεται και εναργώς παρουσιάζεται ολόκληρος ο κόσμος του βυζαντινού Ναυτικού, ενώ βγαίνουν στην επιφάνεια και πολλές άγνωστες πλευρές του.
Η μελέτη του Ελληνικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή του στη ναυτική επιστήμη γενικότερα, ενώ καταφαίνεται η ελληνικότητα των ιστιοφόρων από τα οποία προήλθαν αργότερα οι περίφημες καραβέλες. Επιπλέον, γίνεται φανερό ότι όσοι υπηρετούσαν στα καράβια κατά την εποχή της ακμής του βυζαντινού Ναυτικού ήταν άνθρωποι ελεύθεροι και καλοπληρωμένοι, και ότι οι βασικές ναυτικές εκφράσεις τους εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα, κάτι που αποδεικνύει τη διαχρονική σημασία του Ναυτικού για τους Έλληνες. Το συνοδευτικό κείμενο είναι γραμμένο στα ελληνικά και τα αγγλικά (στον ίδιο τόμο) από τον Δ. Μιχαλόπουλο, διδάκτορα Ιστορίας και καθηγητή Πολέμου στο Ναυτικό.


Σημείωση: Κυκλοφορεί και με μαλακό εξώφυλλο στην τιμή των 47,10 ευρώ.

25χ34 εκ., 135 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 387.2 (Πλοία)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Μιλάνος (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-253-028-3
ISBN (10ψήφιο): 960-253-028-6
Βάρος: 0.841 κιλά
Εκδότης: Αρσενίδης
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
50.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις έκανε στην Ιταλική Σχολή· μετά φοίτησε στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εcole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, στο Παρίσι, όπου το 1978 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στην Ιστορία. Μέλος του ιδιαίτερου γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή (1980-1982), ήταν, μέχρι το 1994, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και, έως το 2000, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Βούρου - Ευταξία). Σήμερα είναι επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου και της αντίστοιχης Εθνικής Περιόδου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.