Η στιγμή της ελευθερίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η στιγμή της ελευθερίας

Jens Bjorneboe

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789607027221

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1992

  • Εκδότης

    Κανάκη

Ο Γενς Μπιέρνεμπο (1920-1976) θεωρείται ο σημαντικότερος μεταπολεμικός συγγραφέας της Νορβηγίας. Από τα πολλά και αξιόλογα μυθιστορήματά του (που συχνά προκαλούσαν σάλο στην πατρίδα του), η Στιγμή της ελευθερίας (1966) είναι το σημαντικότερο. Είναι ένα συγκλονιστικό, ημιαυτοβιογραφικό χρονικό της ανθρώπινης θηριωδίας και του παράλογου της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και μια άγρια ποιητική ομολογία αγάπης για τη ζωή, με όλη της την τραχύτητα.
Το έργο είναι γραμμένο με σπάνια δύναμη και ένταση. Ο συγγραφέας, μ` έναν τολμηρό συνδυασμό ρεαλιστικής και εξπρεσιονιστικής σκληρότητας στις περιγραφές, προκαλεί τη συνείδηση του αναγνώστη, ενώ εναλλάσσει το ιδιότυπο, δηκτικό `μαύρο` χιούμορ, τον πικρό σαρκασμό και την υπαινικτική ειρωνεία με την τρυφερότητα και το λυρισμό στην αφήγησή του.
Η Στιγμή της ελευθερίας είναι η βαθιά φιλοσοφημένη ματιά του Μπιέρνεμπο πάνω στο αίνιγμα και τις αντιφάσεις του κόσμου και της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα στον χώρο και χρόνο, εκπληκτικά επίκαιρη στη σύγχρονη χώρα του χάους που είναι ο κόσμος μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημοσθένης Κούρτοβικ

Δημοσθένης Κούρτοβικ (Μεταφραστής)

Ο Δημοσθένης Κούρτοβικ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε βιολογία στην Αθήνα και στη Στουτγάρδη. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βρότσλαβ στην ανθρωπολογία. Δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικότητας (το θέμα της διδακτορικής διατριβής του) και συγκριτική ψυχολογία. Παράλληλα με την επιστήμη του ασχολήθηκε διαδοχικά με το θέατρο, την κινηματογραφική κριτική και τη λογοτεχνία, ως συγγραφέας, κριτικός και μεταφραστής (έχει μεταφράσει ώς τώρα περίπου 60 βιβλία από οκτώ ξένες γλώσσες). Έχει δοκιμαστεί σε όλα τα είδη του πεζού λόγου (μυθιστόρημα, διήγημα, δοκίμιο, αφορισμοί, λογοτεχνική κριτική κ.λπ.). Μυθιστορήματα και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε δέκα ξένες γλώσσες.


Jens Bjorneboe

Jens Bjorneboe (Συγγραφέας)

Ο Jens Ingvald Bjørneboe ήταν Νορβηγός συγγραφέας, το έργο του οποίου περιελάμβανε μια σειρά λογοτεχνικών μορφών. Ήταν επίσης ζωγράφος και δάσκαλος στο σχολείο Waldorf.
Ο Bjørneboe ήταν ένας σκληρός και εύγλωττος κριτικός της νορβηγικής κοινωνίας και του δυτικού πολιτισμού στο σύνολό του.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.373 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση