Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο ψυχιατρικής ενηλίκων
(Στοιχεία κοινωνικής ψυχιατρικής και εφαρμογές της στην Ελλάδα)
Συγγραφείς:   T. Lemperiere, A. Feline,


Offer
[...] Η έκδοση περιέχει:
- Μία ευρεία εισαγωγή στην επιτομή "Abrege de psychiatrie de l΄ adulte των T. Lemperiere - A. Feline και στις αρχές της κοινωνικής-κοινοτικής ψυχιατρικής στην Ελλάδα.
- Μία σειρά κειμένων και άρθρων βασισμένων στις εμπειρίες μας, που προσφέρουν στον αναγνώστη στοιχεία για τις πρακτικές εφαρμογές της ψυχιατρικής στον ελληνικό χώρο και κυρίως στη Φωκίδα και στη Θράκη.
- Μία πρόταση εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας, για τη σχεδιαζόμενη, εδώ και αρκετά χρόνια, ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
- Ένα εκτεταμένο γλωσσάριο ελληνο-γαλλικό και γάλλο-ελληνικό. Σε ότι αφορά την επιτομή της Lemperiere ακολουθήθηκε η γαλλική διάταξη και κατάταξη της ύλης. Έτσι προσφέρεται, επίσης, η δυνατότητα συγκριτικής μελέτης της ελληνικού και του γαλλικού κειμένου, καθώς και η αναζήτηση της αντιστοιχίας βασικών εννοιών ή ορισμών της ελληνικής και γαλλικής γλώσσας. Εξαιτίας του όγκου που απέκτησε το σύγγραμμα, επιλέχθηκε η παρουσίαση του σε δύο τόμους.

Είναι φανερό ότι η φιλοδοξία μας από την αρχή, δεν ήταν μόνο η μετάφραση ενός εγχειριδίου Ψυχιατρικής. Θελήσαμε παράλληλα, να συμβάλλουμε στη στενότερη σύζευξη της ελληνικής με τη γαλλική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ο.Κ. και οι εξελίξεις στους διάφορους κλάδους της Ιατρικής, που πραγματοποιούνται στα κράτη-μέλη της Ε.Ο.Κ., την αφορούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι η έκδοση αυτή μπορεί να συντελέσει στην ευρύτερη προώθηση των σύγχρονων ευρωπαϊκών ψυχιατρικών απόψεων για την ενδονοσοκομειακή, αλλά κυρίως, για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη στην Ελλάδα.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 387 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-02-2517-6
ISBN13 Set: 978-960-02-2517-4
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Ψυχιατρική )
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος (Επιμελητής) , Ελένη Λαζαράτου (Μεταφραστής) , Βλάσης Σκολίδης (Μεταφραστής) , Πάνος Αλούπης (Μεταφραστής) , Βασίλης Καψαμπέλης (Μεταφραστής) , Νίκος Γκουγκουλής (Μεταφραστής) , Στέλιος Στυλιανίδης (Μεταφραστής) , Κωνσταντίνος Καπετανάκης (Μεταφραστής) , Έρη Κούρια (Μεταφραστής) , Μελίνα Χαχαμίδου (Μεταφραστής) , Νικόλαος Ρήγας (Μεταφραστής) , Μαρία Ηπιώτου - Νιάνιου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-02-2518-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2518-4
Βάρος: 0.735 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1995
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.