Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψυχολογία της (επι)μόρφωσης ενηλίκων
(Θεωρητικές και πρακτικές προσεγγίσεις)
Συγγραφέας:   Γιώργος Ν. Γαλάνης


Offer
[...] Σε αυτή την προσπάθεια προσαρμογής και "εκσυγχρονισμού" της ελληνικής κοινωνίας γενικά και της εκπαιδευτικής πολιτικής ειδικότερα φιλοδοξεί να συμβάλει και η παρούσα εργασία καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, σχετικά με την ψυχολογία (επι)μόρφωσης. Σε καμία περίπτωση δεν φιλοδοξεί, όμως, να καλύψει όλα τα θέματα πλήρως και να υπεισέλθει σε "ξένα" προς την ψυχολογία πεδία. Απλά αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση του θέματος και "θίγει" ορισμένα βασικά (κατά την υποκειμενική μου άποψη) ζητήματα της ψυχολογίας της (επι)μόρφωσης των ενηλίκων.

Στο πρώτο μέρος της εργασίας επιχειρούνται: μια θεωρητική προσέγγιση της μαθησιακής διαδικασίας με αναφορές στα διάφορα μαθησιακά μοντέλα και θεωρίες, παρουσίαση ενδεικτικών ψυχολογικών μοντέλων για την εξήγηση των μαθησιακών περιεχομένων, ταξινόμηση και ιεράρχηση των μαθησιακών σκοπών μιας (επι)μορφωτικής δραστηριότητας, ανάλυση της συμπεριφοράς των εκπαιδευομένων ("τυπολογία"), παρουσίαση του τρόπου συμπεριφοράς ενός "ιδανικού" συντονιστή, τρόποι "ανοίγματος" ενός σεμιναρίου και τέλος παρουσίαση των κριτηρίων αξιολόγησης.

Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, στην πρώτη ενότητα αναφέρονται εν συντομία οι διάφορες ομάδες μεθόδων (επιμόρφωσης, ενώ στη δεύτερη ενότητα γίνεται επιλογή παρουσίασης δημιουργικών μεθόδων και τεχνικών (επι)μόρφωσης και παρουσιάζονται και περιγράφονται η ερώτηση, η μέθοδος του συντονισμού και η μέθοδος "6-3-5".

Το τρίτο μέρος της εργασίας παρουσιάζει ένα μοντέλο εφαρμογής επίλυσης προβλημάτων και ένα "παράδειγμα" (επι)μόρφωσης από το συνδικαλιστικό χώρο. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

21χ14 εκ., 515 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.6 (Ενήλικες (Ψυχολογία)), 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων)
ISBN: 978-960-02-1020-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1020-9
Βάρος: 0.712 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1995
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτης. Έκανε βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου της Γερμανίας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολόγος, πτυχιούχος εγκληματολόγος και διδάκτωρ της Ψυχολογίας (Dr. Phil.) του Πανεπιστημίου του Αμβούργου (1989). Εξειδικεύθηκε στην ψυχοθεραπεία της συμπεριφοράς από τη Γερμανική Εταιρία Ψυχοθεραπείας της Συμπεριφοράς [Deutsche Gesellschaft fur Verhaltenstherape (DGVT)] και στην ψυχοθεραπεία της επιστημονικής συνομιλίας από τη Γερμανική Εταιρία για επιστημονική Συνομιλία [Gesellschaft fur wissenschaftliche Gespraechspsychotherapie (GwG)]. Εργάστηκε για δύο και πλέον χρόνια στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής ως ερευνητής και ως μέλος Συμβουλευτικής Υπηρεσίας για ξενόγλωσσους (γερμανικά). Από το 1990 διδάσκει Ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα είναι αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο ως άνω Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει αρκετά βιβλία, μελέτες και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.