Η ζωή μας γυμνή σαν αντικείμενο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ζωή μας γυμνή σαν αντικείμενο

Μια πεζογραφική ανθολογία

κ.ά.

Συλλογικό έργο

Ελένη Χρ. Αλεξίου

Κοιτάζοντας το δωμάτιο γύρω της παρατήρησε πως όλα ήταν μπλε. Οι τοίχοι ήταν μπλε, η ντουλάπα μπλε, οι κουρτίνες μπλε, ως και τα παραθυρόφυλλα ήταν βαμμένα μπλε από τη μέσα μεριά. Όλο αυτό το μπλε χρώμα άρχισε, ξαφνικά, να την πνίγει. «Πώς είναι δυνατό να μεγαλώνω το παιδί μου μέσα σε ένα δωμάτιο, όπου δεν υπάρχει άλλο χρώμα από το μπλε;». «Έξω το μπλε», σκέφτηκε, «έξω το κόκκινο, έξω το πράσινο, έξω όλα τα χρώματα». «Έξω τα παραθυρόφυλλα», συνέχισε, «έξω οι κουρτίνες, έξω η ντουλάπα, έξω η κούνια. Έξω κι ο γιος μου».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Χρ. Αλεξίου

Ελένη Χρ. Αλεξίου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Χρ. Αλεξίου γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1980. Έλαβε πτυχίο φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και master στην εκπαίδευση από το University of Bath της Αγγλίας. Από το 2004 εργάζεται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα ανθολόγια "Η ζωή μας γυμνή σαν αντικείμενο" και "Τα φύλλα και οι καρποί", εκδόσεις Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα 2000 και στο περιοδικό "Κηρήθρες". Το 2002 έλαβε βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πανεπιστημίου Πατρών. "Το φλας" είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Αγουρίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δέσποινα Αναστασόγλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλική Ανδρέου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κυριάκος Αυλωνίτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής

Σωκράτης Λ. Σκαρτσής (Ανθολόγος)

Ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1936 από γονείς Επιταλιώτες, παντρεύτηκε την Ευαγγελία Νικολουδάκη και έχουν τρία παιδιά, την Ξένη, το Λάμπρο και τη Στεφανία. Σπούδασε και διδάσκει φιλολογία. Το έργο του περιλαμβάνει ποίηση, δοκίμια, μελέτες, άρθρα, μεταφράσεις, περιοδικά και εκδόσεις.

Ειρήνη Βρέντζου (Επιμέλεια)


Νίκος Σταθόπουλος

Νίκος Σταθόπουλος (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Παγκράτι. Τα τελευταία χρόνια ζεί στην Πάτρα ως φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στον ελεύθερο του χρόνο γράφει ένα βιογραφικό της προκοπής. Το "Πιο βαθιά μέσα στο δάσος" (Περί Τεχνών, 2002), είναι το πρώτο του βιβλίου.

Τόπος Έκδοσης:
Πάτρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
249
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.381 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση