Το μάτι του λύκου
zoom in

Το συρματόπλεγμα ενός κλουβιού, σ` ένα ζωολογικό κήπο: από τη μια μεριά ένας μονόφθαλμος λύκος, από την άλλη ένα αγόρι με το ένα μάτι κλειστό. Μέσα στο μάτι του λύκου παρελαύνουν ο Μεγάλος Βορράς, η περιπέτεια, η φυγή από τους ανθρώπους. Μέσα στο ανοιχτό μάτι του αγοριού η Αφρική, η πυρκαγιά, η Δρομάς, η Λεοπάρδαλη... Δύο παράλληλες ιστορίες: η ιστορία ενός λύκου κι ενός αγοριού. Μια ιστορία αγάπης, ανθρωπιάς και τρυφερότητας, ένα μάθημα ζωής, όπου το παράλογο γίνεται ένα με το πραγματικό.

Μελίνα Καρακώστα

Μελίνα Καρακώστα (Μεταφραστής)

Η Μελίνα Καρακώστα (Παρίσι 1959 - Αθήνα 2007), κόρη της Ζωρζ Σαρή και του Μαρσέλ Καρακώστα, σπούδασε κινέζικη και ιταλική φιλολογία στη Σορβόννη, ενώ παράλληλα μελέτησε μουσική (κοντραμπάσο και σύνθεση). Συμμετείχε σε συναυλίες και ηχογράφησε δίσκους σύγχρονης και τζαζ μουσικής. Από το 1987 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και ανέβασε μουσικές παραστάσεις με παιδιά. Έγραψε βιβλία για παιδιά και είχε μεταφράσει γαλλική και ιταλική λογοτεχνία. Πέθανε κατά τη διάρκεια πρόβας για παράσταση που ετοίμαζε για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 30 Οκτωβρίου 2007.

Daniel Pennac

Daniel Pennac (Συγγραφέας)

O Ντανιέλ Πενάκ γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα το 1944. Από τους γνωστότερους σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς, ο Πενάκ έγινε παγκόσμια γνωστός με το βιβλίο του "Σαν μυθιστόρημα" (μτφρ. Ρένα Χατχούτ, Εκδ. Καστανιώτη 1999). Πολυγραφότατος, έχει γράψει μεταξύ άλλων και πολλά παιδικά μυθιστορήματα. Από τα μυθιστορήματα για μεγάλους, ειδικό βάρος έχουν τα βιβλία που έγραψε με πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειας Μαλοσέν. Πιο πρόσφατο έργο του το μυθιστόρημα "Le dictateur et le hamac" (2003).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jacques Ferrandez (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
19x14
Βάρος:
0.26 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση