Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχιτεκτονικό προοπτικό σχέδιο
Συγγραφέας:   Francis D. K. Ching


Αρχιτεκτονικό προοπτικό σχέδιο
Η αναθεώρηση των "Αρχιτεκτονικών Σχεδιάσεων" αποτελείται από ένα νέο κάθετο σχήμα και πρόσθετα σχέδια που εξυπηρετούν τη επεξεργασία και εξηγούν με παραδείγματα τις αρχές που σκιαγραφήθηκαν στη προηγούμενη έκδοση. Διατηρεί το αρχικό κείμενο, σχέδια και πνεύμα των πρώτων δύο εκδόσεων σε μια γκάμα τάξεων σχεδίου και προγράμματα.
Ο σκοπός αυτού του αλφαβητάριου είναι να φέρει σε επαφή τον αρχάριο σπουδαστή με μια σειρά σχεδιαστικών εργαλείων που διατίθενται για τη μεταφορά αρχιτεκτονικών ιδεών. Η βασική ιδέα πίσω απ΄ αυτό το δημιούργημα είναι ότι η σχεδίαση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας σχεδιασμού, ένα σημαντικό εργαλείο που εξοπλίζει το σχεδιαστή με τα μέσα και όχι μόνο να παρουσιάζει μια ιδέα αλλά και να επικοινωνεί μέσα στο εργαστήριο σχεδίου του με τον εαυτό του και με τους άλλους.
Εδώ, έχει σημασίανα τονιστεί ότι η σχεδιαστική επικοινωνία απαιτεί τόσο διανοητικές ικανότητες όσο και χειρωνακτική επιδεξιότητα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι σχεδιάσεις, το υλικό προϊόν που πάντα μας απασχολεί, είναι αυτό καθ΄ αυτό, το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας σχεδιασμού, μια προσεκτική ανάλυση του γιατί, πότε και πού επιστρατεύεται μια σχεδιαστικη τεχνική, καθώς και η εκτέλεση της τεχνικής. [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

29χ21 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 729 (Αρχιτεκτονικό σχέδιο)
Άλλα πρόσωπα: Δωρίς Φακίρη (Μεταφραστής) , Βασίλης Γεωργιάννης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-405-960-7
ISBN (10ψήφιο): 960-405-960-2
Βάρος: 0.538 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Francis D. K. Ching είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικού σχεδίου, συμπεριλαμβανομένων των "A Global History of Architecture", "Architectural Graphics", "A Visual Dictionary of Architecture", "Interior Design Illustrated" και "Building Construction Illustrated", όλα από τις εκδόσεις Wiley. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο University of Washington στο Seattle.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.