Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θερμοδυναμική

Θερμοδυναμική
Μετά τη διδασκαλία του μαθήματος "Θερμοδυναμική" για μία δεκαετία, οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού αποφάσισαν να αναθεωρήσουν και να συμπληρώσουν τη δεύτερη έκδοση του 1983. Έτσι καλύπτονται, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι προβλεπόμενες ενότητες της διδακτέας ύλης του παραπάνω μαθήματος στα Τ .Ε.Ι. και επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί το βιβλίο αυτό και από σπουδαστές άλλων τριτοβάθμιων σχολών .
Το βιβλίο " Θερμοδυναμική" περιέχει κεφάλαια θεωρητικού χαρακτήρα, που καλύπτουν τις βασικές έννοιες και τα θερμοδυναμικά αξιώματα, αλλά και κεφάλαια που περιέχουν γνώσεις εφαρμογής, ειδικότερα όσον αφορά τη μετάδοση θερμότητας και τους κύκλους των μηχανών εσωτερικής καύσης.
Την ύλη συμπληρώνουν κεφάλαια που αναφέρονται στην κινητική θεωρία των αερίων και στη στατιστική θερμοδυναμική, καθώς και στα συστήματα μονάδων και σε διάφορα άλλα φυσικά μεγέθη, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές και αναγνώστες να αποκτήσουν τόσο θεωρητικές όσο και εξειδικευμένες γνώσεις.
Η ύλη παρουσιάζεται κατά τρόπο κατανοητό, προϋποθέτει, όμως , προχωρημένα μαθηματικά, και συμπληρώνεται από πολλές ασκήσεις που καλύπτουν διάφορες εφαρμογές της θερμοδυναμικής.
Επίσης, οι συγγραφείς σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν το έργο τους με δεύτερο τόμο, στον οποίο θα περιέχονται τα σχετικά με τη θεωρία των ατμών και οι εφαρμογές τους στους ατμοστρόβιλους και ατμολέβητες, καθώς και η θερμοδυναμική των ψυκτικών μηχανών , ώστε να δοθεί μια σφαιρική εικόνα τόσο της θεωρίας όσο και των εφαρμογών της θερμοδυναμικής.
Τέλος, στο σημείο αυτό, οι συγγραφείς θεωρούν υποχρέωσή τους να ευχαριστήσουν τους αναγνώστες που θα επικοινωνήσουν μαζί τους για πιθανά λάθη τα οποία παρουσιάζονται στην ύλη.Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 261 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική )
ISBN: 978-960-405-392-6
ISBN (10ψήφιο): 960-405-392-2
Βάρος: 0.514 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.