Τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες

Για την Ελλάδα, τους ΄Ελληνες και τη Βουλή των Ελλήνων

Ελένη Καλλία

Από μικρή το ήξερα πως τα φωτισμένα παράθυρα διηγούνται ιστορίες. Γι’ αυτό και αφουγκράστηκα πολύ προσεκτικά τα φωτισμένα παράθυρα του μεγάρου της Βουλής κι όσα μου διηγήθηκαν τα μεταφέρω όλα εδώ, σε τούτο το βιβλίο. Ιστορίες για την πόλη των Αθηνών την εποχή που έγινε πρωτεύουσα της Ελλάδας, για τον Όθωνα και τον Κολοκοτρώνη. Για την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και το Σύνταγμα, την πυρκαγιά στα Ανάκτορα και τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Για τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τις εκλογές, τους βουλευτές και τις αρμοδιότητες του κοινοβουλίου. Ιστορίες πολλές και σημαντικές, για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τη Βουλή των Ελλήνων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σπύρος Γούσης

Σπύρος Γούσης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.


Ελένη Καλλία

Ελένη Καλλία (Συγγραφέας)

Η Ελένη Καλλία γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θέατρο στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Είναι ηθοποιός και έχει ασχοληθεί για μεγάλο διάστημα με τη δημοσιογραφία. Στο θέατρο συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη, τον Μίμη Φωτόπουλο, την Άννα Συνοδινού, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, το Εθνικό Θέατρο, τον Τάκη Μουζενίδη, τον Γιώργο Μιχαηλίδη κ.α. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο συμμετείχε σε πολλές εκπομπές και σειρές σαν ηθοποιός, αλλά έγραψε και η ίδια και παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές καλλιτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου. Περισσότερα από διακόσια άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Γυναίκα", "Ταχυδρόμος", "Θεατρικά", κ.α. Από το 1995 έως το 2014 δίδαξε δραματολογία και υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας. Το 1997 ίδρυσε τη Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Προφορικού Λόγου στο Δήμο Χαλκιδέων. Έκτοτε διδάσκει τη ρητορική τέχνη (αποτελεσματικός λόγος στην καθημερινή ζωή) σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
68
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.272 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση