Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το βιβλίο στην αρχαιότητα
Συγγραφέας:   Horst Blanck


Το βιβλίο στην αρχαιότητα
Το βιβλίο είναι η πρώτη νέα σύνοψη που έχει γραφτεί στη γερμανική γλώσσα με θέμα την ιστορία των βιβλίων και των βιβλιοθηκών κατά την αρχαιότητα. Ο Χορστ Μπλανκ περιγράφει σ΄ αυτό ποιοι από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους μπορούσαν να διαβάζουν και να γράφουν, ποιοι είχαν σχέση με τη Γραμματεία, ποια εμφάνιση είχαν τότε τα βιβλία, πώς φτιάχνονταν και πώς διαδίνονταν, πότε, πού και πώς χτίζονταν βιβλιοθήκες για τη συγκέντρωση και τη διαφύλαξη μέσα σ΄ αυτές των βιβλίων και πώς αυτές ήταν διαμορφωμένες αρχιτεκτονικά. Το κείμενο του βιβλίου τούτου, που στηρίζεται επάνω σε πλούσια ύλη των πηγών, γραμμένο ελκυστικά και τερπνά, συμπληρώνεται με πολυάριθμες εικόνες από αρχαιολογικά ευρήματα.

21χ14 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 002.09 (Βιβλία - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: M. Pfreimter (Μεταφραστής) , Δημοσθένης Γ. Γεωργοβασίλης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-206-291-3
ISBN (10ψήφιο): 960-206-291-6
Βάρος: 0.413 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
28.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χορστ Μπλανκ (1936) σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας Κλασική Αρχαιολογία, Αρχαία Ιστορία, Κλασική Φιλολογία και Προϊστορική Αρχαιολογία και ειδικεύτηκε στη βιβλιοθηκονομία επιστημονικών βιβλιοθηκών. Έχει συγγράψει, εκτός από αυτοτελείς αρχαιολογικές μελέτες, 80 άρθρα και βιβλιοκρισίες, καθώς και λήμματα για καταλόγους εκθέσεων. Από το 1974 ως το 2001 υπήρξε διευθυντής της βιβλιοθήκης του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Ρώμης. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε στο Τσερβέτερι της Ετρουρίας. Στα ελληνικά κυκλοφορεί και το έργο του "Το βιβλίο στην αρχαιότητα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.