Οι οικοδόμοι της αυτοκρατορίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι οικοδόμοι της αυτοκρατορίας

Παγκόσμιο Θέατρο · 65

Boris Vian

5.30€ -10% 4.77€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602481387

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    1997

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Πρόκειται για ένα έργο αφηρημένο. Ο Βιάν πέθανε δίχως να προφτάσει να μας δώσει τη λύση του. Εμείς λόγω της μορφής του έργου μπορούμε να δώσουμε τη δική μας. Και επιδέχεται, πολλές, πάρα πολλές τούτο το έργο.
Παρακολουθούμε τη συνεχή μετακόμιση μιας τριμελούς οικογένειας: του πατέρα, της μητέρας και της κόρης. Τούτες οι συνεχείς και τελείως κουτές μετακομίσεις από πάτωμα σε πάτωμα στο άκουσμα του θορύβου, δε θα μπορούσαμε να τις παρομοιάσουμε με την αγωνία του καρδιακού, που ήταν κι η περίπτωση του ίδιου του συγγραφέα. Ο Βιάν που ήξερε πως ήταν καταδικασμένος, περιγράφει την αγωνία του ανθρώπου, παρακολουθεί και παρουσιάζει σαν ένα τρομερό θόρυβο τους χτύπους της καρδιάς του. Βλέπει τον κόσμο γύρω του να μικραίνει, ολοένα να μικραίνει, τον κλοιό να σφίγγει γύρω του. Να είναι τάχα τούτη η αγωνία, η αγωνία του καρδιακού; Όσο και να σφαλνάει τα μάτια του, να κλείνει τ` αυτιά του, να προσπαθεί να βρει παρηγοριά στη θρησκεία, στην οικογένεια, στην πατρίδα, είναι καταδικασμένος. Ναι, καταδικασμένος στην τελική μοναξιά του, στη μοιραία απομόνωση... [...]

Μαρία Πορτολομαίου - Λάζου (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Μαρία Πορτολομαίου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1946 στην Τιθορέα Λοκρίδας. Συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύζυγος του Βαγγέλη Λάζου των εκδόσεων "Δωδώνη" (Αθήνα - Γιάννενα). Έργα της: "Μια ζωή Μαρία", ποίηση, "Η διάρρηξη", διηγήματα, "Μακρυγιάννη, οράματα;", σύνθεση κειμένων για το θέατρο, "Ρωμαίος, Ιουλιέτα και μετά τι;", θεατρικό, "Τα δυο αδέρφια μου... κι εγώ", λογοτεχνία για παιδιά, "Επειδή... κουράστηκαν", λογοτεχνία για παιδιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά των Ζενέ, Καμύ, Ιονέσκο, Ζιρωντίν, Σαλακρού, κ.ά., και έχει την ευθύνη της θεατρικής σειράς των εκδόσεων "Δωδώνη".

Boris Vian

Boris Vian (Συγγραφέας)

Ο Μπορίς Βιάν γεννήθηκε το 1920. Πολύπλευρη προσωπικότητα, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα εκτός από το συγγραφικό του έργο είχε να επιδείξει και μιά αξιόλογη παρουσία στη μουσική (έπαιζε τρομπέτα και τραγουδούσε) και στον κινηματογράφο. Έγραψε μεταξύ άλλων μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και ποιήματα. Το μυθιστόρημά του "Θα φτύσω στους τάφους σας" είχε ως αποτέλεσμα μιά πολύκροτη δίκη και γιά ένα χρονικό διάστημα, εξαιτίας της δίκης αυτής χαρακτηριζόταν ως φθηνός συγγραφέας. Ο Μπόρις Βιάν πέθανε το 1959 σε ηλικία 39 ετών, ενώ παρακολουθούσε δοκιμαστική προβολή για τη μεταφορά τού "Θα φτύσω τους τάφους σας" στον κινηματογράφο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καίτη Κάστρο - Σαλιβέρου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
86
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.14 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση