Δρυς και κουνέλια αγκόρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δρυς και κουνέλια αγκόρα

Ένα γερμανικό χρονικό

Martin Walser

8.48€ -10% 7.63€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602481424

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Εκδότης

    Δωδώνη

Στο έργο Δρυς και κουνέλια αγκορά, ο ταπεινός ήρωας Αλόις Γκρίμπελ θα καταλήξει στο άσυλο, αφού περάσει προηγουμένως απ’ όλα τα στάδια κοινωνικής συμπεριφοράς, που θα του επιβληθούν στο όνομα της εκάστοτε αναγκαιότητας. Από θερμόαιμος επαναστάτης, πειραματόζωο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, και από εθνικός ήρωας και στυλοβάτης της λαϊκής οικονομίας στα χρόνια της ανοικοδόμησης, θα καταρρεύσει τελικά μην μπορώντας να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό των συνανθρώπων του στη σκυταλοδρομία της προσαρμοογής. 

Ο Βάλζερ επιδιώκει «ένα θέατρο, που θα είναι ένας τόπος αυτόνομων πράξεων» και θα μπορούσε έτσι «να εκφράζει ακριβέστερατη τη δύστυχη συνείδησή μας». 

Martin Walser

Martin Walser (Συγγραφέας)

O Mάρτιν Bάλσερ γεννήθηκε το 1927 στο Bάσερμπουργκ και ζει στις όχθες της λίμνης Mπόντενζε. Σπούδασε στη Θεολογική-Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Pέγκενσμπουργκ. Στη συνέχεια σπούδασε λογοτεχνία, ιστορία και φιλοσοφία. Eργάστηκε για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, κέρδισε πολυάριθμα λογοτεχνικά βραβεία και είναι επίτιμος διδάκτορας σε τρία γερμανικά πανεπιστήμια. Θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους Γερμανούς συγγραφείς. Mεταξύ άλλων έχει γράψει τα βιβλία "Die Verteidigung der Kindheit" ("H υπεράσπιση της παιδικής ηλικίας", 1991), "Ohne einander" ("O ένας χωρίς τον άλλο", 1993), "Finks Krieg" ("O πόλεμος του Φινκ", 1996), "Gesammelte Werke in zwoelf Baenden" ("Tα άπαντα των έργων του σε δώδεκα τόμους", 1997). Tο μυθιστόρημά του "H πηγή" κυκλοφόρησε στη Γερμανία το 1998. (φωτογραφία: H. Jehle)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μούστρης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
100
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.162 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση