Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας

Offer
Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται στη χώρα μας και διεθνώς μια έντονη ανησυχία για το ρόλο της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων στη σύγχρονη κοινωνία. Το βασικό ερώτημα που συχνά τίθεται είναι μέχρι πού φθάνουν τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης και ποιες επιπτώσεις έχει στην κοινωνία που καλείται να υπηρετήσει. Ταυτόχρονα η δύναμη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων αυξάνεται διαρκώς. Από την άλλη πλευρά, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο χώρο των ΜΜΕ τις τελευταίες δεκαετίες και η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης έχουν μεταβάλει ριζικά τις συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ουσιαστικά η αυτονομία των δημοσιογράφων.
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να συμβάλει σ΄ έναν ευρύτερο προβληματισμό για την κατανόηση του ρόλου της δημοσιογραφίας χρησιμοποιώντας δύο βασικά παραδείγματα: Το πρώτο ασχολείται με το ρόλο και τη θέση των δημοσιογράφων και της δημοσιογραφίας στο σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Το δεύτερο εστιάζεται στο ρόλο των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης σε κρίσιμες καταστάσεις.
Οι συγγραφείς εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την αρνητική επίδραση του ανταγωνισμού στη δημοσιογραφική δεοντολογία και πρακτική. Σημειώνουν ότι ο έντονος ανταγωνισμός που επικρατεί στο σύγχρονο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση ενός νέου ήθους στη δημοσιογραφική κοινότητα, καθώς και σε μία έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης.

24χ17 εκ., 147 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επικοινωνία και Κοινωνία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 070.4 (Δημοσιογραφία)
Άλλα πρόσωπα: Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Φορέας) , Στέλιος Παπαθανασόπουλος (Επιμελητής) , Στέλιος Παπαθανασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς) , Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (Φορέας) , Μαρία Κομνηνού (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-03-2673-4
ISBN (10ψήφιο): 960-03-2673-8
Βάρος: 0.32 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.