Οι θεοί
zoom in
12.78€ -26% 9.46€
Το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια για έναν, όπως πιστεύουμε, ωραίο σκοπό: για να γίνουν αγαπητά από το λαό μας όσο θα ΄πρεπε τα θαυμαστά ελληνικά παραμύθια. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Χρήστος Δήμος

Χρήστος Δήμος (Εικονογράφος)

Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας σ΄ ένα χωριό των Ιωαννίνων που το λένε Κουτσελιό. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, να προσπαθεί ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Το μεγάλο του όνειρο όμως ήταν να κάνει παιδική εικονογράφηση, έτσι επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει 90 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει, "Ο Ντομάτας Πατατιάς". Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος, του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Αισώπου και πρώην μέλος Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1999 έως σήμερα έχει διδάξει εικονογράφηση και σκίτσο σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Ιωάννινα.


Γιώργος Γεραλής

Γιώργος Γεραλής (Συγγραφέας)

Γιώργος Γεραλής (1917 - 1996). Ο Γιώργος Γεραλής γεννήθηκε στη Σμύρνη. Μετά την καταστροφή του 1922 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως σύμβουλος σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου (Οργανισμός Σιδηροδρόμων) αλλά και σε εκδοτικούς οίκους ως υπεύθυνος εκδόσεων. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 1936 με δημοσιεύματα στη Νέα Εστία και το 1939 εκδόθηκε η ποιητική συλλογή του Κύκνοι στο Λυκόφως, η οποία έγινε ευνοϊκώς δεκτή από την κριτική. Ακολούθησε η συλλογή Λυρικά τοπία (1950), ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα ασχολήθηκε επίσης με την παιδική λογοτεχνία, τη λεξικογραφία (ως συνεργάτης στην έκδοση του Μεγάλου Λεξικού της Ελληνικής Γλώσσης των εκδόσεων Δημητράκου) και μεταφράσεις από την αρχαία ελληνική και τη σύγχρονή του ευρωπαϊκή ποιητική παραγωγή. Ως σημαντικότερη προσφορά του στο χώρο της λογοτεχνίας θεωρείται η τρίτη του ποιητική συλλογή, που έχει τίτλο Αίθουσα αναμονής (1957). Συνεργάστηκε με έντυπα όπως τα Καλλιτεχνικά Νέα, η Νέα Εστία, τα Πειραϊκά Γράμματα, ο Κύκλος, τα Νέα Ελληνικά κ.α. Τιμήθηκε με το βραβείο της Ομάδας των Δώδεκα (1958), το δεύτερο και το πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1958 και 1976 αντίστοιχα), ενώ έργα του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Ξεκινώντας από το χώρο της παραδοσιακής ποίησης με εμφανείς καταβολές στο χώρο του συμβολισμού, ο Γεραλής υιοθέτησε στην πορεία της δημιουργίας του στοιχεία από τη λεγόμενη μοντερνιστική ποιητική γραφή με βασικό αντικείμενο του προβληματισμού του την ανθρώπινη οδύνη και σκέψη αντλημένη από τη βιωμένη εμπειρία του. Ασχολήθηκε επίσης με τη μετάφραση έργων αρχαίων ελλήνων και λατίνων, καθώς και συγχρόνων του ευρωπαίων ποιητών. Η συλλογή του Νέα Ποιήματα τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έζησε απομονωμένος στην τελευταία του κατοικία στην περιοχή Γκύζη. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Γιώργου Γεραλή βλ. Αργυρίου Αλεξ., «Γιώργος Γεραλής», Η ελληνική ποίηση· Η πρώτη μεταπολεμική γενιά, σ.298-299. Αθήνα, Σοκόλης, 1982, Γεράνης Στέλιος, «Γεραλής Γιώργος», Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας 5. Αθήνα, Χάρη Πάτση, χ.χ. και Παπαγεωργίου Κώστας Γ., «Γεραλής Γιώργος», Παγκόσμιο Βιογραφικό Λεξικό2. Αθήνα, Εκδοτική Αθηνών, 1984. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
122
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.516 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση