Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτικό μάρκετινγκ, λόμπι και διπλωματία
(Άσκηση πολυδιάστατης διπλωματίας)

Offer
Στη συγκυρία της ασταθούς ισσοροπίας που προήλθε από την ανατροπή του παγκόσμιου διπολισμού, εισήλθαμε σε μια περίπλοκη διαδικάσια που μας οδηγεί στην περιλάλητη νέα τάξη πραγμάτων. Όπως σημειώνει ο Lester C. Thurow, στο βιβλίο του "Το μέλλον του καπιταλισμού", στη διαδικασία αυτή το "δυνατό" εξαρτάται από τις "πεποιθήσεις" των ανθρώπων. Οι τελευταίες λειτουργούν σαν φίλτρο, προσδιορίζοντας τις όψεις της μέλλουσας πραγματικότητας καθώς και τις τεχνολογίες που θα τη συνοδεύσουν.
Σ΄ αυτόν το "νέο γενναίο κόσμο" της ανάμειξης του υποκειμενικού με το αντικειμενικό αποκτούν ξεχωριστή σημασία οι απόψεις του πρέσβεως κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου στο ανά χείρας πόνημα.
Το μήνυμα του κ. Θεοδωρακόπουλου, περί ανάγκης άσκησης πολυδιάστατης διπλωματίας, η οποία θα εκμεταλλεύεται όσο γίνεται την πολιτική, κοινωνική και οικονομική δομή της κάθε χώρας, αξίζει να συγκρατηθεί και να αξιοποιηθεί. Τόσα έχουν γραφεί, και δίκαια, για την ανάγκη μιας ομόφωνης εθνικής στρατηγικής. Ελάχιστα, για την ανάγκη έγκαιρης προεργασίας προκειμένου να υλοποιηθεί.
(Από τον πρόλογο του καθηγητή κ. Θάνου Βερέμη)


Σημείωση: Πρόλογος: Θάνος Βερέμης. Εντάσσεται στη σειρά εκδόσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ.

21χ14 εκ., 141 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κείμενα Εργασίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327.2 (Διπλωματία), 320 (Πολιτικές επιστήμες)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-08-0160-6
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0160-6
Βάρος: 0.243 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
11.18
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Θεοδωρακόπουλος, Παναγιώτης Χ.
Ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Σπούδασε Εμπορικές Επιστήμες και Νομικά. Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διπλωματικός με τον βαθμό του πληρεξούσιου Υπουργού Β΄. Υπηρέτησε ως πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Αυστραλίας, ως πρώτος γραμματεάς στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον με τομέα ευθύνης το Κογκρέσο, ως σύμβουλος Πρεσβείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών με τομέα ευθύνης τα αεροναυτιλιακά και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ. Μετά από τετραετή θητεία στην Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα, υπηρετεί σήμερα στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επικεφαλής της αρμόδιας Διέυθυνσης για την Κύπρο. Έχει διδάξει στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης θέματα Δικαίου Θαλάσσης και Διεθνούς Δικαίου Εναέριου Χώρου. Άλλα έργα του ίδιου: - "Αρχιδικαστής John Marshall: Διαμορφωτής του Αμερικανικού Πολιτεύματος" (εκδόθηκε από τον ίδιο) - "Το Κογκρέσο στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής" (Εκδόσεις Ι. Σιδέρης) Δημοσιεύσεις: - Άρθρο στην έκδοση "Thesis" : "Speaking on a Bi-communal and Bi-zonal Federation in Cyprus (To set the record straight)" (vol II, issue No 3, Autumn 1998).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.