Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύστημα βιβλιογραφίας
(Θεωρία και πρακτική)
Συγγραφέας:   Κυριάκος Ντελόπουλος


Offer
Ένας πρακτικός οδηγός για την ανάγνωση-χρήση των εκδομένων βιβλιογραφιών και για τη σύνταξη μιας βιβλιογραφίας. Οδηγός πρακτικός αλλά και θεωρητικό εγχειρίδιο σ΄ ένα συνδυασμό ο οποίος στρέφεται στην ικανοποίηση των αναγκών όσων ασχολούνται με τη βιβλιογραφία, τη βιβλιοθηκονομία και εκείνων οι οποίοι περιστασιακά βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της καταγραφής δημοσιευμάτων σε εργασίες τους.
"Βιβλιογραφία για όλους" θα ήταν ίσως ο πιο ακριβής τίτλος του επιτυχημένου αυτού βιβλίου εξαιτίας και μόνο της εκλαϊκευτικής του πρόθεσης να σταθεί βοηθός σε θέματα τα οποία δεν διδάσκονται αλλά μαθαίνονται. Το ξεφύλλισμα του βιβλίου και μόνο, αποκαλύπτει στον υποψήφιο χρήστη του την ευρύτητα των κεφαλαίων τα οποία σχετίζονται με τη βιβλιογραφία και τη σχολαστικότητα με την οποία παρουσιάζονται οι βιβλιογραφικές περιπτώσεις με παραδείγματα προσιτά στην κατανόηση γι΄ αυτούς που θέλουν να προσεγγίσουν το κεφάλαιο "βιβλιογραφία".
Το "Σύστημα βιβλιογραφίας" με το "Οργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου" είναι τα δύο βιβλία που βοηθούν όποιον ασχολείται με βιβλία, βιβλιοθήκες, βιβλιογραφίες και θέλει να οργανώσει συστηματικά το έντυπο υλικό που σωρεύεται όλο και σε πιο μεγάλες δόσεις γύρω μας.

24χ17 εκ., 215 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλία για το Βιβλίο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 010 (Βιβλιογραφία)
ISBN: 978-960-01-0692-3
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0692-4
Βάρος: 0.459 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
7.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ντελόπουλος, Κυριάκος
Ο Κυριάκος Ντελόπουλος γεννήθηκε το 1933 στην Κέρκυρα και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και βιβλιοθηκονομία. Σταδιοδρόμησε ως βιβλιοθηκάριος στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών (1952-1985), όπου και ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως διευθυντής της, αφού ίδρυσε και την παιδική βιβλιοθήκη του Δημοτικού του σχολείου. Τον απασχόλησε ιδιαίτερα η βιβλιοθηκονομία, στη μελέτη της οποίας αφιέρωσε πολλά θεωρητικά και πρακτικά έργα. Η βιβλιογραφία υπήρξε γι΄ αυτόν το δεύτερο πεδίο ενδιαφέροντος, στο οποίο επικέντρωσε και ανέπτυξε τις φιλέρευνες διαθέσεις του, που χαρακτηρίζουν ουσιαστικά όλο το συγγραφικό του έργο. Είναι ο συντάκτης πολλών βιβλιογραφιών και θεωρητικών έργων. Μελέτησε τον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα σε συσχετισμό με τη γενική λογοτεχνία. Τον εξερεύνησε βιβλιογραφικά με κεντρικό έργο του το "Παιδικά και νεανικά βιβλία του 19ου αιώνα" (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 1995). Τα βιβλία του ανέρχονται ήδη στα πενήντα και περιλαμβάνουν ακόμη λογοτεχνικά, χιουμοριστικά, μελέτες και έρευνες φιλολογικές, μεταξύ των οποίων είναι το "Νεοελληνικά φιλολογικά ψευδώνυμα", του οποίου την 3η έκδοση βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών με το μεγάλο φιλολογικό της βραβείο το 2006. Η φωτογραφία αποτελεί μία ακόμη δραστηριότητα στην οποία έχει διακριθεί, με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε διεθνείς. Από το 1961 συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα επιστημονικά και φιλολογικά περιοδικά σε θέματα της αρμοδιότητάς του. Από το 1975 συνεργάζεται με την εφημερίδα "Η Καθημερινή" ως βιβλιοκριτικός και βιβλιογραφικός παρουσιαστής των νέων εκδόσεων. Επίσης, είναι σύμβουλος εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων και βιβλιοθηκών, οργανωτής συνεδρίων και μέλος πολλών λογοτεχνικών και πολιτιστικών σωματείων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.