Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναλύσεις και τομές σε θέματα παιδείας
(Αρχαία ελληνική γραμματεία, νέα ελληνικά, φιλοσοφία, το πρόβλημα της αξιολόγησης)

Offer
Στον τόμο αυτό καταχωρίθηκαν δεκαέξι κείμενα σχετικά με σημερινά προβλήματα που απασχολούν το φιλόλογο καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης. Η χρονική διάρκεια της πνευματικής "επώασης" και, στη συνέχεια, της σύνταξης και της οριστικής διαμόρφωσης των περισσότερων από αυτά καλύπτει μια ολόκληρη εικοσαετία, γιατί σχεδόν όλα τα θέματα που αναπτύσσονται εδώ ο συγγραφέας τα επεξεργαζόταν, τα δούλευε και τα βασάνιζε στη σκέψη του από την πρώτη κιόλας μεταρρύθμιση (1964), δημοσιεύοντας ως σήμερα άλλοτε ένα άρθρο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια και άλλοτε αρκετά άρθρα σε διάστημα ενός ή δύο ετών. Η χρονική απόσταση που χωρίζει ορισμένα κείμενα εξηγεί κάποια ανομοιογένεια στο ύφος ή ορισμένες διαφοροποιήσεις στις θέσεις, τις απόψεις και τις ιδέες που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με το περιεχόμενό τους. Είναι φυσικό το ίδιο θέμα ή και συγγενή μεταξύ τους θέματα να τα βλέπει κανείς με την πάροδο του χρόνου διαφορετικά, όπως είναι εύλογο η εξέλιξη αυτή να γίνεται ακόμη πιο εμφανής λόγω του ότι στην κατάταξη ίσχυσαν κριτήρια θεματικά και όχι χρονολογικά, με αποτέλεσμα π.χ. δύο άρθρα που απέχουν μεταξύ τους δεκατρία ολόκληρα χρόνια τελικά να βρεθούν το ένα δίπλα στο άλλο.

21χ14 εκ., 190 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-205-129-0
ISBN (10ψήφιο): 960-205-129-9
Βάρος: 0.243 κιλά
Εκδότης: Επικαιρότητα
Έτος Κυκλοφορίας: 1985
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριάκος Σ. Κατσιμάνης γεννήθηκε το 1937 στο Παράλιο Άστρος. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από όπου πήρε το πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής (1960), και φιλοσοφία στο Παρίσι (Σορβόννη), από όπου πήρε το Doctorat d΄Etat des Lettres (1974). To 1980 ανακηρύχτηκε Υφηγητής της Φιλοσοφίας της Παντείου ΑΣΠΕ. Υπηρέτησε στη Μ.Ε. (1962-1976), στο Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Επιμορφώσεως (ΚΕΜΕ, 1976-1985) και στο ανασυσταθέν Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1985), του οποίου υπήρξε Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος. Δίδαξε φιλοσοφία στη Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΣΕΛΜΕ) της Αθήνας καθώς και στα περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα της Αθήνας, του Πειραιά και της Τρίπολης. Έχει επίσης διδάξει στο Διδασκαλείο Μ.Ε., στο Διδασκαλείο Δ.Ε., στη ΧΕΝ της Αθήνας και στο Κέντρο Φιλοσοφικών Ερευνών. Έχει πολλές φορές πάρει μέρος ως ειδικός εισηγητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια και σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις για το εποπτικό προσωπικό και τους καθηγητές της Μ.Ε. τόσο στην Αθήνα όσο και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και σε διεθνή φιλοσοφικά και εκπαιδευτικά συνέδρια. Τον Ιούνιο του 2000 εξελέγη ομόφωνα Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε φιλοσοφία επί τέσσερα έτη, ενώ τον Ιούνιο του 2004 εξελέγη ομόφωνα Αναπληρωτής Καθηγητής στον Τομέα Φιλοσοφίας της ίδιας Σχολής. Έχει επανειλημμένως εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, της οποίας έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και Ταμίας. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία και άρθρα φιλοσοφικού περιεχομένου, ενώ πολυάριθμες συνεργασίες του έχουν καταχωριστεί στην "Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα. Στο έργο του πρέπει να προστεθεί και η μετάφραση τεσσάρων βιβλίων. Ως στοχαστής ο Κυριάκος Κατσιμάνης εμπνέεται από την ελληνική πνευματική παράδοση και ιδιαίτερα από το σωκρατικό ορθολογισμό. Με τον εξοπλισμό αυτό, καθώς και την οικείωσή του με τη νεότερη και τη σύγχρονη ευρωπαϊκή φιλοσοφική σκέψη, επιχειρεί κριτικές αναλύσεις και διαφωτιστικές τομές σε προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.