Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ρωμαϊκή τέχνη
(Από τον Ρωμύλο έως τον Κωνσταντίνο)
Συγγραφείς:   Nancy H. Ramage, Andrew Ramage,


Ρωμαϊκή τέχνη
Το παρόν αποτελεί την ελληνική μετάφραση της δεύτερης, αναθεωρημένης και εμπλουτισμένης έκδοσης ενός βιβλίου που εισάγει τον αναγνώστη στη ζωγραφική, την πλαστική, τα μωσαϊκά και την αρχιτεκτονική της αρχαίας Ρώμης. Γραμμένο με σαφή και εύληπτο τρόπο καλύπτει το χρονικό διάστημα των 1300 ετών από τον πολιτισμό των Βιλλανόβιων και Ετρούσκων προδρόμων των Ρωμαίων έως και την επικράτηση του Χριστιανισμού στα χρόνια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου.
Το βιβλίο εξετάζει τη ρωμαϊκή καλλιτεχνική παραγωγή με χρονολογική σειρά και δείχνει πόσο σημαντικές ήταν οι επιρροές που δέχτηκε από τις προτιμήσεις και την πατρωνεία των εκάστοτε αυτοκρατόρων. Το κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε μια ιστορική περίοδο ή αυτοκρατορική δυναστεία και ερευνά το ιστορικό, μυθολογικό και λογοτεχνικό υπόβαθρο των έργων της τέχνης. Το κείμενο, που είναι απλά γραμμένο και βασίζεται στην πιο πρόσφατη επιστημονική βιβλιογραφία, συμπληρώνεται από μεγάλο αριθμό εικόνων και σχεδίων.

29χ22 εκ., 369 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 709.37 (Τέχνη, Ρωμαϊκή)
Άλλα πρόσωπα: Θεοδοσία Στεφανίδου - Τιβερίου (Επιμελητής) , Χρυσούλα Ιωακειμίδου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-12-0785-8
ISBN (10ψήφιο): 960-12-0785-6
Βάρος: 1.315 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
48.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

42.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Andrew Ramage είναι καθηγητής της ιστορίας της Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Cornell University. Είναι ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Προγράμματος στο Cornell και αναπλ. διευθυντής της αρχαιολογικής αποστολής των Πανεπιστημίων Harvard και Cornell στις Σάρδεις. Είναι κάτοχος Ph.D. του Πανεπιστημίου του Harvard και συγγραφέας των βιβλίων Lydian houses και Architectural terracotas (1978), ενώ σε συνεργασία με την Nancy H. Ramage έγραψε το Twenty-five years of discovery at Sardis (1983).

Η Nancy H Ramage είναι καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο Ithaca College, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής καθώς και σύμβουλος της Etruscan Foundation. Είναι επίσης μέλος της Royal Society of Arts της Μεγάλης Βρετανίας. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Harvard και έχει μεγάλη εμπειρία στην πανεπιστημιακή διδασκαλία, αλλά και ως συγγραφέας και σύμβουλος μουσείων. Μεταξύ των βιβλίων και άρθρων της είναι το Sculpture from Sardis (1978) σε συνεργασία με τον George M. A. Hanfman.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.