Μικρο-οικονομική πολιτική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μικρο-οικονομική πολιτική

Μέτρα και εφαρμογές

κ.ά.

Αναστάσιος Π. Ξεπαπαδέας

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος

16.92€ -30% 11.81€

Ο σκοπός του βιβλίου είναι διττός. Πρωταρχικός σκοπός είναι η παρουσίαση με συνοπτικό τρόπο της μοντέρνας οικονομικής ανάλυσης γύρω από διάφορα μέτρα Μικρο-οικονομικής Πολιτικής, δηλαδή μέτρα πολιτικής τα οποία επιχειρούν, μέσω παρέμβασης είτε στην κατανομή των πόρων μεταξύ κλάδων ή στην οργάνωση συγκεκριμένων αγορών ή στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε αυτές να ανορθώσουν την αποδοτικότητα αυτών των αγορών και, επομένως, την κοινωνική ευημερία. Ένας άλλος σκοπός ου βιβλίου είναι να εξετασθούν εφαρμογές μέτρων Μικρο-οικονομικής πολιτικής ιδιαίτερα για την περίπτωση της Ελλάδας.
Στη συγγραφή του βιβλίου, συμμετέχουν: Κ. Γάτσιος, Α. Ξεπαπαδέας και συνεργάστηκαν οι: Κ. Μπενετάτου, Θ. Παπαδόγγονας, Δρ. Ν. Τσούνης.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Αναστάσιος Π. Ξεπαπαδέας (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Ξεπαπαδέας είναι Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε Καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου διετέλεσε Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Οικονομικού Τμήματος. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) από το Οικονομικό Τμήμα του University of Manchester (1978-1981) με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής "The Social Time Preference Rate and the Social Opportunity Cost of Capital in the Evaluation of Public Investment Projects", Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜΑ) στα Οικονομικά από το Οικονομικό Τμήμα του University of Manchester (1976-1977) και Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1971-1976). Είναι Πρόεδρος της European Association of Environmental and Resource Economists και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Beijer International Institute of Ecological Economics της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών. Είναι εκδότης (editor in chief) του περιοδικού Environment and Development Economics και associate editor του Studies in Non Linear Dynamics and Econometrics, ενώ έχει διατελέσει συν-εκδότης (co-editor) του Journal of Environmental Economics and Μαmanagement, και associate editor των περιοδικών Environmental and Resource Economics και Water Resources Research. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα American Economic Review, Journal of Economic Dynamics and Control, Journal of Environmental Economics and Management, Journal of Public Economics, Journal of Risk and Uncertainty, Scandinavian Journal of Economics, Water Resources Research, Ecological Economics, Environmental and Resource Economics, Resource and Energy Economics, ενώ έχει εκδώσει σε διεθνείς και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, τρία βιβλία ως συγγραφέας και πέντε ως επιμελητής έκδοσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Βέλτιστο Έλεγχο Συστημάτων στο Χρόνο και στο Χώρο, Ανάπτυξη Ενοποιημένων Οικονομικών-Οικολογικών Υποδειγμάτων, Οικονομική Μεγέθυνση και τη Σχέση της με το Περιβάλλον, Περιβαλλοντική Πολιτική, Ανάπτυξη Μεθόδων Ευσταθούς Ελέγχου στη Διαχείριση Φυσικών Πόρων και στη Χρηματοοικονομική, Ανάλυση Δυναμικών Συστημάτων μέσω Εξελικτικών Προσεγγίσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος

Ιωάννης Σ. Κατσουλάκος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κατσουλάκος είναι καθηγητής οικονομικής επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) από το 1994, διευθυντής μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ, καθώς και αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2007. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του ΟΠΑ κατά το διάστημα 1990-1993 και του Πανεπιστημίου του Liverpool κατά το διάστημα 1985-1992. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Bristol, Southampton και στο London School of Economics. Πήρε το διδακτορικό δίπλωμά του από το London School of Economics το 1984. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από πενήντα άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με κριτές και έχει συγγράψει επτά βιβλία. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Pittsbourgh (1992-1993) στο Centre of Economic Research and Graduate Education Charles University της Πράγας και, επίσης, διετέλεσε visiting research fellow (άνοιξη 1994) στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Στατιστικής στο CREST-ENSAE (Παρίσι). Το ερευνητικό και συμβουλετικό έργο του επικεντρώνεται στα εφαρμοσμένα μικροοικονομικά και ειδικότερα στη βιομηχανική οργάνωση, στα οικονομικά της τεχνολογικής αλλαγής, στα οικονομικά δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, στην πολιτική του ανταγωνισμού και στη βιομηχανική πολιτική. Διδάσκει Βιομηχανική Οργάνωση και Χρηματοοικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Υπήρξε σύμβουλος του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά διάφορα χρονικά διαστήματα, από το 1986, και πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Οικονομικής Πολιτικής (ΙΜΟΠ) το διάστημα 1993-1995. Από το 1992 είναι μέλος του Editorial Board του Journal of Evolutionary Economics, ερευνητικός εταίρος του Centre of Economic Policy Research (CEPR) του Λονδίνου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της International Schumpeter Society και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του European Association for Research in Industrial Economics. Υπήρξε επίσης εθνικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα "Στοχοθετημένη κοινωνικο-οικονομική έρευνα" (1994-1998). Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 1995. Είναι μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Γάτσιος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
250
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.53 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση