Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όψεις της φυσικής θεωρίας
Συγγραφέας:   Max Planck


Όψεις της φυσικής θεωρίας
Το βιβλίο αποτελεί μια πολύτιμη συλλογή δοκιμίων του νομπελίστα και πρωτεργάτη της κβαντικής επανάστασης Max Planck. Σε αυτό, ο μεγάλος φυσικός διερευνά τις θεμελιώδεις ιδέες της φυσικής, περιγράφει πώς εμφανίστηκαν οι νέες ηλεκτρομαγνητικές θεωρίες, εξετάζει διεισδυτικά τη σύγκρουση μεταξύ των θεωριών της μηχανικής, της ηλεκτροδυναμικής και της θερμοδυναμικής -και δείχνει την κατεύθυνση προς την πιθανή σύνθεσή τους-, περιγράφει πώς εξελίχθηκε η έννοια του φωτός. Στις σελίδες του βιβλίου αντανακλάται ο ενθουσιασμός της επιστημονικής κοινότητας κατά την πρώτη φάση της κβαντικής επανάστασης, καθώς και η προσωπική πορεία του συγγραφέα προς την ανάπτυξη της μνημειώδους θεωρίας του. Η ιστορική αξία του βιβλίου είναι κάτι περισσότερο από προφανής.

Σημείωση: Επιμέλεια: Γιώργος Κατσιλιέρης

21χ14 εκ., 186 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία Από: 16 ετών
Ονομασία σειράς: Κλασικά Κείμενα της Επιστήμης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530 (Φυσική)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Κατσιλιέρης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-618-5111-75-5
ISBN (10ψήφιο): 618-5111-75-6
Βάρος: 0.288 κιλά
Εκδότης: Κάτοπτρο
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
22.79
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Planck, Max
Max Karl Ernst Ludwig Planck (1858-1947). Ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικές επιστήμες, αλλά γύρισε στη Φυσική και πήρε στα 21 του χρόνια το διδακτορικό τίτλο με μια εργασία σχετική με το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα. Μετά από αναθέσεις διδασκαλίας στο Μόναχο και στο Κίελο διορίστηκε το 1889 καθηγητής στο Βερολίνο, όπου έμεινε μέχρι το 1928 και δημιούργησε τις σημαντικότερες από τις εργασίες του. Στη διάρκεια των μελετών του για την εντροπία ασχολήθηκε από το 1894 με τη θερμική ακτινοβολία. Στην προσπάθεια να εξηγήσει θεωρητικά το φάσμα ακτινοβολίας μαύρων σωμάτων, διαπίστωσε ότι η ενέργειά τους δεν αποδίδεται με συνέχεια αλλά κατά τμήματα (κβάντα) και διατύπωσε το νόμο θερμικής ακτινοβολίας των μαύρων σωμάτων, θεμελιώνοντας έτσι ένα κλάδο της Φυσικής με ασύλληπτες προεκτάσεις, την κβαντική Φυσική. Αυτή η "νέα Φυσική" προκάλεσε σημαντικές ανακατατάξεις στην αντίληψη για τον κόσμο και τη φύση. Ήδη το 1905 γενίκευσε ο ΄Αινστάιν τη θεωρία των κβάντων και διατύπωσε την υπόθεση των κβάντων φωτός, την οποία ο ίδιος ο Πλανκ αντιμετώπιζε με σκεπτικισμό, δεδομένου ότι παρέμενε στην κλασική αντίληψη της αιτιότητας. Προς τιμή του μεγάλου επιστήμονα μετωνομάστηκε ένα μεγάλο ερευνητικό ίδρυμα της Γερμανίας σε "Max- Planck- Institut".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.