Κατάσκοπος στο σπίτι του έρωτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κατάσκοπος στο σπίτι του έρωτα

Anais Nin

Η όμορφη Σαβίνα προσπαθεί να σαγηνεύσει κάθε ελκυστικό άντρα που συναντάει στο δρόμο της, λέγοντας ταυτόχρονα συστηματικά ψέματα στον άντρα της. Αντιμετωπίζει τον εαυτό της σαν έναν "πράκτορα" στο σπίτι του έρωτα. Ταυτόχρονα, μιλάει αραιά και πού στο τηλέφωνο με έναν μυστηριώδη "ανιχνευτή ψεύδους", που η φωνή του ακούγεται άλλοτε σαν τη φωνή ντετέκτιβ και άλλοτε σαν τη φωνή ψυχολόγου...

Το μυθιστόρημα "Κατάσκοπος στο σπίτι του έρωτα" εκδόθηκε το 1954 στην Αμερική και στην Ευρώπη από τον οίκο "Swallow Press". Ορισμένοι από τους μελετητές της Νιν πιστεύουν ότι περιέχει αυτοβιογραφικά στοιχεία, αφού την εποχή εκείνη η Νιν βίωνε παράλληλες ερωτικές σχέσεις, και άλλοι ότι η κεντρική ηρωίδα αποτελεί μια παραλλαγή της φίλης της Τζουν, γυναίκας του Χένρι Μίλλερ.

Anais Nin

Anais Nin (Συγγραφέας)

Η Αναΐς Νιν, ισπανικής, κουβανικής, γαλλικής και δανέζικης καταγωγής, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1903 στο Παρίσι. Ύστερα από περιπλάνηση σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ κατά την παιδική της ηλικία, θα εγκατασταθεί στο Παρίσι με το σύζυγό της και θα μείνει εκεί ως το 1939. Θα ψυχαναλυθεί από τον Ρενέ Αλαντί καθώς και τον Ότο Ρανκ, στον οποίο θα μαθητεύσει για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ θα έρθει σε επαφή με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες του Μεσοπολέμου. Παρά την πλειάδα των έργων της, η Νιν έγινε παγκόσμια γνωστή το 1966 όταν εκδόθηκε ο πρώτος τόμος των ημερολογίων της, τα οποία βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό. Πέθανε στο Λος Άντζελες το 1977.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λίλη Μπίτα (Μεταφραστής)

Η Λίλη Μπίτα γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Πολύ νέα έφυγε για την Αθήνα όπου το πρώτο της βιβλίο "Βήματα στη Γη" έγινε δεκτό με ενθουσιαστικές κριτικές. Τέλειωσε το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στο πιάνο και φοίτησε στη Σχολή Θεάτρου του Καρόλου Κουν. Μετανάστεψε στην Αμερική όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε σκηνοθεσία στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και εξακολούθησε την καριέρα της ως ερμηνεύτρια του Ελληνικού Θεάτρου και Πολιτισμού. Είναι συγγραφέας 10 βιβλίων ποίησης, μιας νουβέλας, δυο βιβλίων διηγημάτων, θεατρικών έργων. Έχει μεταφραστεί στ΄ αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά και ινδικά. Έχει ανθολογηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί αρκετές φορές.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.297 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση