Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαδικασίες παγκόσμιας οικονομικής ολοκλήρωσης και διεθνοποίηση της παραγωγής στην Ελλάδα
(Αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας σε επιχειρήσεις)

Offer
Η παρούσα μελέτη αναφέρεται σ΄ ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα του νέου παγκόσμιου καταμερισμού της εργασίας, στη διεθνοποίηση της παραγωγής, και έχει θεωρητικό και εμπειρικό περιεχόμενο. Η εμπειρική ανάλυση, η οποία επικεντρώνεται στην ελληνική οικονομία, στηρίζεται σε πρωτογενή έρευνα ξένων πολυεθνικών εταιρειών και ελληνικών επιχειρήσεων. Κύριος στόχος της ανάλυσης είναι η διερεύνηση ζητημάτων όπως είναι οι επενδυτικές και αποεπενδυτικές στρατηγικές των ξένων πολυεθνικών εταιρειών, το ενδοεπιχειρησιακό τους εμπόριο και οι μορφές ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομία με βάση τα επενδυτικά τους κίνητρα. Επίσης, αντικείμενο της ανάλυσης είναι η εξαγωγή οικονομικο-πολιτικών συμπερασμάτων σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η διεθνής οικονομική ολοκλήρωση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση στην ανάπτυξη της διεθνούς παραγωγής στην ελληνική οικονομία, καθώς και στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας γενικότερα.

21χ14 εκ., 163 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
ISBN: 978-960-02-1058-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1058-6
Βάρος: 0.209 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
7.46
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.77
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεωργόπουλος, Αντώνης Ν.
0 Αντώνης Γεωργόπουλος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Γεννήθηκε το 1958 στη Μεθώνη Μεσσηνίας και σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Goettingen της Γερμανίας, με τομέα ειδίκευσης τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Υποστήριξε διδακτορική διατριβή υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Helmut Hesse με θέμα "Διεθνοποίηση της Παραγωγής με Παράδειγμα την Ελλάδα". Την περίοδο 1990-92 εργάστηκε στη Γερμανία ως εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων σε θέματα οικονομικής θεωρίας και οικονομικής πολιτικής, marketing και management. Από τα τέλη του 1992, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΑΚΕΠΑ. Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες και άρθρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Είναι μέλος του "Συλλόγου των Φίλων και πρώην Συνεργατών του Ερευνητικού Οικονομικού Ινστιτούτου Ibero-Amerika" του Πανεπιστημίου Goettingen, στη Γερμανία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.