Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα εκδιδόμενα άτομα
(Πορνεία: Παρέκλιση ή παράβαση)
Συγγραφέας:   Αντώνης Δ. Μαγγανάς


Offer
Πρόκειται για συλλογική εργασία, αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητή και φοιτητών μέσα στα πλαίσια του μαθήματος "Εγκληματολογική Θεωρία II" του τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος ήταν να παρουσιαστεί το κοινωνικό πρόβλημα της πορνείας με τρόπο ενδιαφέροντα και σφαιρικό, αφήνοντας να μιλήσουν τα ίδια τα άτομα που εκδίδονται αλλά και το κοινό γενικότερα.

Κεντρική ιδέα υπήρξε να καταδειχθεί το πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί μια κοινωνική συναίνεση γύρω απ΄ το λεπτό αυτό θέμα.

Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη, παρατείθονται σε εισαγωγή χρήσιμα θεωρητικά και στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη σημασία και την έκταση του φαινομένου της πορνείας.

Το ειδικό ενδιαφέρον του βιβλίου έγκειται στο ότι αποτελεί μια παιδαγωγική εμπειρία συνεργασίας καθηγητού-φοιτητού και κυρίως στο ότι αφήνει να εκφραστούν τα άτομα που αφορά το θέμα.

Απευθύνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα όπως η πορνεία και ειδικότερα σε φοιτητές των κοινωνικών επιστημών, σε εκείνους που εργάζονται στους τομείς κοινωνικού ελέγχου και πρόνοιας.

Ο Διευθυντής έκδοσης είχε πάντοτε ως στόχο του σαν πανεπιστημιακός δάσκαλος να προωθήσει τη συνεργασία με τους φοιτητές προσφέροντας τα ερεθίσματα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με τρόπο ώστε να ωθήσει τους φοιτητές να δείξουν την ωριμότητα, τη φαντασία και τον αυθορμητισμό και ενθουσιασμό που τους διακρίνει σε συγκεκριμένους τομείς και εργασίες.

Η συλλογική αυτή δουλειά αποτελεί παράδειγμα μιας τέτοιας παιδαγωγικής εμπειρίας.

Υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Αντώνη Δ. Μάγγανα συνεργάστηκαν οι φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου:
Ανδρέακου Κωνσταντίνα, Γκαβανίδης Ιωάννης, Γκουρτζούμη Παναγιώτα, Δρακωνάκη Ελένη, Ευθυμιάδου Ελένη, Καλιδώνη Γεωργία, Κουτσολιάκου Σταυρούλα, Μοσχή Ελευθερία, Παπαμιχαήλ Στυλιανή, Πέτσου Μαρία, Πύργου Ευαγγελία, Σπανέα Ευφροσύνη, Σχίζας Παναγιώτης Τομαρά Ναυσικά, Φραντζέσκος Μιχάλης.

21χ14 εκ., 118 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.74 (Πορνεία), 361.1 (Κοινωνικά προβλήματα)
ISBN: 978-960-02-1057-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1057-8
Βάρος: 0.152 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
4.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

3.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.