Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφηβεία
(Προσδοκίες και αναζητήσεις)

Offer
Σε όλες τις ιστορικές περιόδους και σε όλες τις χώρες η εφηβεία εθεωρείτο ως ηλικία γεμάτη από προβλήματα, από αμφισβητήσεις και από δυσχέρειες και για τους ίδιους τους εφήβους και για τους γονείς και το ευρύτερο περιβάλλον.

Όλα αυτά είναι σήμερα πιο έντονα και πιο φανερά. Είναι όμως και πολύ περισσότεροι οι επιστήμονες που έχουν την ειδική πείρα. Αλλά και όσοι έχουν επαφή με τους εφήβους μας είναι, ελπίζω, πιο έτοιμοι για ενημέρωση και καθοδήγηση.

Γι΄ αυτούς τους λόγους το Ίδρυμα Ερευνών για το Παιδί οργάνωσε διήμερη συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων πολλών επιστημών με στόχο να εκδοθούν σε βιβλίο οι εισηγήσεις, οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα. Ελπίζομε ότι το βιβλίο θα βοηθήσει και τους εφήβους και τους γονείς, ώστε στη δύσκολη αυτή περίοδο με τα πολλά προβλήματα της να γίνει σωστή ωρίμανση και ομαλή μετάβαση στη γεμάτη ευθύνες ζωή των ενηλίκων.

Νομίζω όμως ότι θα είναι εξίσου χρήσιμο και για όλους όσοι, στην επιστήμη τους και στο επάγγελμα τους, έχουν να αντιμετωπίσουν για διάγνωση, συμβουλή ή θεραπεία, εφήβους και τις οικογένειες τους. Τέλος, στην διήμερη συζήτηση περιγράφηκαν και συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής τα οποία ελπίζω ότι θα ενημερώσουν και θα βοηθήσουν και όλους όσοι, σε οποιοδήποτε τομέα, παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή των εφήβων μας. [...]

(από τον πρόλογο του Σπύρου Δοξιάδη)

21χ14 εκ., 286 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.5 (Εφηβική ψυχολογία ), 306.874 (Γονείς και παιδιά), 305.235 (Έφηβοι)
Άλλα πρόσωπα: Θάλεια Γ. Δραγώνα (Επιμελητής) , Μπετίνα Ντάβου (Επιμελητής) ,
ISBN: 960-02-0900-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-0900-0
Βάρος: 0.419 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1991
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι παιδοψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τομέα παιδιών και εφήβων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Η Νέλλη Γεωργούδη Γεωργούδη γεννήθηκε το 1957. Εζησε και σπούδασε στο Παρίσι κατά τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια. Σπούδασε αρχικά κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 7. Απέκτησε επίσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο τα μεταπτυχιακά διπλώματα DESS Κλινικής και Παθολογικής Ψυχολογίας και DEA Κλινικής Ψυχολογίας. Κατά τα έτη 1979-1990 εργάστηκε στο Παρίσι ως κλινική ψυχολόγος σε Μαιευτήριο, Κέντρα Θεραπείας για παιδιά και εφήβους με σοβαρές αναπηρίες και διαταραχές συμπεριφοράς, ερευνητικά κέντρα (CNRS και CESRA), ψυχιατρικά νοσοκομεία. Από το 1990 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εργάζεται στο ΙΥΠ στην Διεύθυνση Οικογενειακών Σχέσεων με εμπλοκή σε προγράμματα έρευνας και παροχής υπηρεσιών που αφορούν στην: - Σωματική κακοποίηση και παραμέληση - Δυστροφία μη οργανικής αιτιολογίας - Ιδρυματική περίθαλψη (Αναδιοργάνωση Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και σχεδιασμός εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας) - Ενδοοικογενειακή σεξουαλική παραβίαση παιδιών και εφήβων - Διερεύνηση αναγκών υγείας παιδικού πληθυσμού σε απομονωμένες περιοχές - Αγωγή Υγείας και εκπαίδευση επαγγελματιών σε διάφορους φορείς Τα παραπάνω πεδία έχουν γίνει αντικείμενο ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων. Η Νέλλη Γεωργούδη είναι βασική υπεύθυνη του προγράμματος συνεργασίας με το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του ΠΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς» με αντικείμενο "Αιμομιξία - Τραύμα - Εφηβεία". Κατά τα έτη 1990 - 2000 εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύρια με μερική απασχόληση στην Ειδική Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης». Ψυχαναλυτική εκπαίδευση στα πλαίσια της Ψυχαναλυτικής Εταιρίας των Παρισίων (SPP).

Δραγώνα, Θάλεια Γ.
Η Θάλεια Δραγώνα είναι καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας και πρόεδρος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής στη δημιουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και συνδιηύθυνε μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη από το 1997 πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ με αντικείμενο τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη. Το ερευνητικό της έργο αφορά την προαγωγή πρώιμης ψυχοκοινωνικής υγείας, την κοινωνική ταυτότητα, τις μειονότητες και τον εθνοκεντρισμό στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μεταξύ 2007-2009 συμμετείχε στη Βουλή ως βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Το 2009 διορίστηκε Ειδική Γραμματέας Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Κατάκη, Χάρις
Η Χάρις Κατάκη γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Ψυχολογία στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην Ψυχοθεραπεία, στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, και πήρε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1975. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο διευθύνει έκτοτε. Ασχολείται με την Κλινική Ψυχολογία, την εκπαίδευση ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας, την έρευνα και τις σχετικές εκδόσεις. Το πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει σειρά δημοσιευμάτων σε έγκυρα διεθνή περιοδικά. Το 1974 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο (Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας), που έχει κάνει μέχρι τώρα επτά εκδόσεις. Η ερευνητική της εργασία αφορά κυρίως την ανάπτυξη εννοιών και αρχών που διέπουν τα ανθρώπινα συστήματα. Τα τελευταία χρόνια η έρευνά της εστιάστηκε στην πρωτοποριακή προσπάθεια της εννοιολογικής τεκμηρίωσης ενός συνθετικού μοντέλου θεραπείας. Είναι στέλεχος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων θεραπευτών και ειδικών του χώρου της ψυχικής υγείας με διεθνή αναγνώριση.

Η Άννα Κοκκέβη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Παρισίων (Σορβόνη) και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ιατρικό Τμήμα του Παν/μίου Αθηνών.

Ο Γεώργιος Κρεατσάς είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύνει τη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Από το 1977 ασχολείται με θέματα αγωγής υγείας και ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο φύλων στη νεαρή ηλικία. Το 1982 στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα ίδρυσε ιατρείο στο οποίο εξετάζονται κορίτσια με γυναικολογικά προβλήματα. Η λειτουργία αυτού του ιατρείου επεκτάθηκε αργότερα και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών μελετών και βιβλίων.

Ο Μάρκος Κυνηγός είναι φιλόλογος - παιδαγωγός.

Η Μπετίνα Ντάβου διδάσκει ψυχολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε εφαρμοσμένη ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Bishop΄s του Καναδά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εκπαιδευτική και στη γνωστική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει επίσης ψυχοδυναμική κλινική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική παιδαγωγική από το Ίδρυμα Caspari του Λονδίνου. Μεταξύ των κύριων ερευνητικών της ενδιαφερόντων είναι οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών, καθώς και οι επιδράσεις των ασυνείδητων διεργασιών στην ανθρώπινη συμπεριφορά και επικοινωνία.

Η Μάρω Πρεβελάκη είναι φιλόλογος - εκπαιδευτικός, ειδική επιστήμων Πανεπιστημίου Σορβόννης.

Η Ελεάννα Χείλαρη είναι παιδαγωγός - ψυχολόγος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.