Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οργάνωση της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο
(Διατλαντική συνεργασία και παράλληλες προσπάθειες)

Offer
"Η Ευρώπη ξεπέρασε τον Ψυχρό Πόλεμο για να ζήσει σ΄ ενα διπλωματικό περιβάλλον πριν από αυτόν. Έτσι συσσωματώνει στο εσωτερικό της τη σταθερότητα του Ψυχρού Πολέμου και στην εξωτερική της περίμετρο το απρόβλεπτο της περιόδου του μεσοπολέμου. Στο μέτρο που ο Ψυχρός Πόλεμος δεν ήταν ούτε πόλεμος ούτε πραγματική ειρήνη, η περίοδος της δεκαετίας που διανύουμε εγκαινιάζει αμφότερα, σε μία διαρκή εναλλαγή διεκδικήσεων, επίδειξης ή χρήσης δύναμης και θεσμικής παρέμβασης (...). Η θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια επιβαρύνει την Αθήνα με το άχθος της διατήρησης ιστορικών δεσμών με τους λαούς της περιοχής αλλά και λεπτών ισορροπιών, οι οποίες συχνά αναγνωρίζονται αλλά σπάνια νομιμοποιούνται από τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ακόμη σπανιότερα λαμβάνονται υπ΄ όψη κατά τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής (...). Στόχος αυτής της ανάλυσης δεν είναι ο εμπλουτισμός της ήδη πλούσιας βιβλιογραφίας πάνω στα θέματα της ευρωπαϊκής ασφάλειας ούτε η περιγραφή μιας "πλουτολογίας" της ασφάλειας μέσα από χείμαρρους βιβλιογραφικών αναφορών, αλλά η συγκριτική προσέγγιση και κριτική παρουσίαση των κυριότερων πρωτοβουλιών που έλαβαν χώρα πέντε περίπου χρόνια μετά την πτώση του τείχους. Μέσα από ένα δάσος συμβόλων, αρχικών, καινοφανών οργάνων και προτάσεων, που επικαλύπτονται και αμιλλώνται περί των συνόρων αρμοδιότητας, ο μη ειδικός θα ανακαλύψει τα συμπιλήματα των προσπαθειών δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας, ο δε γνώστης τις ειδοποιούς μεταξύ τους διαφορές και τις κατευθύνσεις του διεθνούς γίγνεσθαι".

21χ14 εκ., 243 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 368 (Ασφάλεια)
ISBN: 978-960-02-1093-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1093-4
Βάρος: 0.314 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 1995
Γράψε τη δική σου κριτική
11.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Νικολάου σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στο Ιδιωτικό και Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νίκαιας στη Γαλλία όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ, το Σεπτέμβριο του 1988, με επίδοση άριστα. Αποφοίτησε επίσης από το Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales και διετέλεσε επί διετία ερευνητής (Research Fellow) του ΝΑΤΟ επί θεμάτων Ευρωπαϊκής Ασφαλείας. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1985 και Ειδικός Γραμματέας Ερευνών στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης - Τμήμα Διπλωματικών Σπουδών, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών και σε στρατιωτικές σχολές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.