Η νοημοσύνη της επιτυχίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η νοημοσύνη της επιτυχίας

Robert J. Sternberg

Η «νοημοσύνη της επιτυχίας» είναι μια νέα και ριζοσπαστική θεώρηση για την αξιολόγηση, τις διακεκριμένες επιδόσεις και την επιτυχία των ανθρώπων σε όλους τους τομείς της ζωής. Τα καινούρια δεδομένα, όπως αποκαλύπτονται στο βιβλίο αυτό, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο πάνω σε αυτά τα θέματα και θα ασκήσουν βαθιά επίδραση στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε και μετρούμε τις ικανότητες και τη νοημοσύνη. (. . .) Γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, (. . .) πρεσβεύει μια επαναστατική θεώρηση για τη νοημοσύνη που μπορεί να φανεί χρήσιμη στον καθένα. Είναι ένα βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι πρέπει να κάνει για να διακριθεί. Ένα βιβλίο-οδηγός ζωής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χρύσα Ξενάκη (Επιμέλεια)


Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι (Επιμέλεια)

Η Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι είναι καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το 1972 ολοκλήρωσε τη διατριβή της στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα "Το πρόβλημα του παιδιού στο Νοσοκομείο". Ειδικεύθηκε στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βιέννης ως κρατική υπότροφος και διατέλεσε για πέντε χρόνια Ψυχολόγος πλήρους απασχόλησης στην Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου (και ομοσπονδιακού κρατιδίου) της Βιέννης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1977 και εργάστηκε ιδιωτικά ως Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Το 1981 διορίστηκε Επιμελήτρια του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1997 εκλέχθηκε Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς και του Κύκλου Ευαισθητοποίησης στην Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Μέλος ΔΣ της Επιστημονικής Ένωσης Νέα Παιδεία, Διδάσκουσα - Θεραπεύτρια και Επόπτρια της Αυστριακής Εταιρείας Θεραπείας της Συμπεριφοράς, Ιδρυτικό Μέλος και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη FEDORA-Psyche και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού προγράμματος ειδίκευσης στην κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φωτεινή Μεγαλούδη (Μεταφραστής)


Robert J. Sternberg

Robert J. Sternberg (Συγγραφέας)

Ο Robert J. Sternberg (Ph.D. Stanford University) είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α. Ο επιβλέπων καθηγητής του κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ήταν ο Endel Tulving, ενώ κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ο Gordon Bower. Ο Sternberg έχει συγγράψει περισσότερα από 800 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και βιβλία. Το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού του έργου επικεντρώνεται στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει για τις ανωτέρου επιπέδου γνωστικές διαδικασίες. Ο Sternberg είναι, επί του παρόντος, ο εκλεγμένος πρόεδρος (και μέλος) του αμερικανικού ψυχολογικού συνδέσμου Αmerican Psychological Association, ενώ είναι επίσης μέλος της εταιρείας πειραματικών ψυχολόγων Society of Experimental Psychologists, της αμερικανικής ψυχολογικής εταιρείας American Psychological Society, και της αμερικανικής ακαδημίας τεχνών και επιστημών American Academy of Arts and Sciences. Eπίσης, ο Sternberg διευθύνει το ψυχολογικό κέντρο Center for the Psychology of Abilities, Competencies του Πανεπιστημίου Yale.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
314
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.661 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση