Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς

αφηγήσεις θρύλων της ελληνικής υπαίθρου

Συλλογικό έργο

Βίβιαν Φόρτη

Ελίζα Πολιτσοπούλου

14.00€ -10% 12.60€

Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.

Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.

Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

Γράφουν οι: Άρτεµις Βελούδου – Αποκότου, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αγνή Σιούλα, Γιώργος Shoji Μαρούδης, Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου, Παναγιώτα Τσιµπαλίδη, Βίβιαν Φόρτη και Γιώργος Χατζηκυριάκος.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βίβιαν Φόρτη

Βίβιαν Φόρτη (Συγγραφέας)

Η Βίβιαν Φόρτη - Στεφάνου γεννήθηκε το 1969. Είναι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το 2012 εκδόθηκε ο "Μύθος", το πρώτο της βιβλίο και αρχή της τριλογίας των Δώδεκα, που συνεχίστηκε με το "Έρεβος" και ολοκληρώνεται με τον "Άθλο". Ζει στο Λουτράκι, με το σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελίζα Πολιτσοπούλου

Ελίζα Πολιτσοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ιωάννα-Ελίζα Πολιτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή της άρεσε το διάβασμα και περνούσε πολλές ώρες χαμένη μέσα σε ένα βιβλίο. Καθώς μεγάλωνε, ανέπτυξε ιδιαίτερη συμπάθεια στους μύθους, στα παράξενα πλάσματα και στις μαγικές τοποθεσίες! Και ποιο το καλύτερο μέρος γι΄ αυτά από την Ιρλανδία και τη Σκοτία; Αγαπώντας ιδιαίτερα την παραδοσιακή τους μουσική αλλά και απομονωμένες περιοχές τους, δε θα μπορούσε παρά να έχει γράψει μια ιστορία που να διαδραματίζεται σε αυτά τα μέρη. Πράγματι, με ηρωίδα ένα ασυνήθιστο κορίτσι, μας ταξιδεύει σε πρωτόγνωρους μαγικούς τόπους, που δεν είναι πάντοτε και τόσο ακίνδυνοι. Το "Σμαράγδια με Ασήμι" είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς σύγχρονης μυθοπλασίας, που φέρει τον τίτλο "Ουροβόρος Κρίνος".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγγέλα Γαβρίλη

Αγγέλα Γαβρίλη (Συγγραφέας)

Η Αγγέλα Γαβρίλη σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Ε.ΚΕ.ΒΙ. Εργάζεται ως editor και βιβλιοκριτικός. Το 2009 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "ΑΡΚ, Ποιήματα σε πέντε πράξεις". Συμμετείχε σε δύο συλλογικές εκδόσεις της "Ομάδας από Ποίηση" το 2010 και το 2012.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγνή Σιούλα

Αγνή Σιούλα (Συγγραφέας)

Η Αγνή Σιούλα γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε ακούγοντας δημώδη αλλά και αυτοσχέδια παραμύθια απ΄ τη γιαγιά και τη μητέρα της. Απ΄ την παιδική της ηλικία υπήρξε φανατική αναγνώστρια και σύντομα άρχισε να γράφει και η ίδια. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση. Κατοικεί με την οικογένειά της σε ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών και εργάζεται σε βιβλιοθήκη. Της αρέσουν τα ταξίδια, οι ταινίες, οι σειρές φαντασίας και συνεχίζει να λατρεύει το διάβασμα. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Έρχονται με την ομίχλη" εκδόθηκε το 2013 (εκδ. Πατάκη), ενώ το 2017 συμμετείχε μαζί με την υπόλοιπη συγγραφική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού will o wisps στη συλλογή διηγημάτων φαντασίας "Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτα Τσιμπαλίδη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Χατζηκυριάκος

Γιώργος Χατζηκυριάκος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Υποκριτική με υποτροφία στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος. Εκτός από ηθοποιός έχει εργαστεί σε διάφορα επαγγέλματα, μεταξύ των άλλων ως βιβλιουπάλληλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ξεναγός, ανιματέρ και εκπαιδευτής Jedi για λογαριασμό της Disney Hellas. Έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας, τρόμου και παραμύθια για παιδιά, με πιο γνωστό το "Τραγούδι του χρόνου" μια νεανική περιπέτεια που διαδραματίζεται στη Νοέλα, έναν κόσμο όπου τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ. Το 2015 η θεατρική κωμωδία του "The Irish Bastard!" απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 1o Athens Comedy Festival. Το 2016, το διήγημα του "Η Πασαχού" κέρδισε την πρώτη θέση στον λογοτεχνικό διαγωνισμό "Κόρες της Νύχτας" του Diavasame.gr και των εκδόσεων Night-Read. Την ίδια χρονιά το "Ταξίδι του Βάρδου" κέρδισε το πρώτο βραβείο της κατηγορίας του στο διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα ΙΙ. Από το 2017 αρθρογραφεί τακτικά στο Will o΄ Wisps και πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση "Προμηθέας" του folk metal συγκροτήματος Aherusia.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου

Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου (Συγγραφέας)

Η Άρτεμις Βελούδου - Αποκότου γεννήθηκε το 1988 στον Πειραιά, και μεγάλωσε στην Άνοιξη, όπου ζει και εργάζεται έως σήμερα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φιλοσοφική, και αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα με την ειδικότητα ιστορικού-φιλολόγου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό "Historical Quest". Αγαπάει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια. Το βιβλίο "Εφιάλτες: Συμβόλαιο ψυχής" (Εκδόσεις iWrite, 2013) αποτέλεσε το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδόθηκε. Ακολούθησαν το "Εφιάλτες: Ψευδαίσθηση" (Εκδόσεις iWrite, 2015) και "Εφιάλτες: Αποδέσμευση" (2016) που είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Μανωλάκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριλένα Μέξη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
262
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση