Και τώρα, ανθρωπάκο;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Και τώρα, ανθρωπάκο;

Hans Fallada

17.99€ -10% 16.19€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786180208542

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Μίνωας

Γερμανία, δεκαετία του ΄30. Ο Γιοχάνες Πίνεμπεργκ, ένας ασήμαντος λογιστής της επαρχίας, και η Έμα Μέρσελ, κόρη εργατών, αγαπιούνται και τίποτε δεν σκιάζει τον έρωτά τους. Όταν ανακαλύπτουν ότι η Έμα είναι έγκυος, αποφασίζουν να παντρευτούν. Όμως εκείνα τα δύσκολα χρόνια η δημιουργία μιας οικογένειας δεν είναι εύκολο πράγμα. Η γερμανική κοινωνία είναι διαλυμένη από την οικονομική κρίση, τις κοινωνικές και ιδεολογικές διαμάχες. Ο Γιοχάνες και η Έμα παλεύουν μέσα σε αυτό τον χαοτικό κόσμο, κάνουν το παν για να μείνουν μαζί αντλώντας δύναμη από την αγάπη τους και ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για το μωρό που περιμένουν. Ο Χανς Φάλαντα περιγράφει με μαεστρία τη Γερμανία της Βαϊμάρης και καταφέρνει να αναδείξει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή των απλών ανθρώπων. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε αρχικά έναν χρόνο πριν από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία και σήμερα θεωρείται κλασικό. Με μια ρεαλιστική περιγραφή των τελευταίων ημερών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, το βιβλίο αυτό καθιέρωσε τον Φάλαντα ως έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.
Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου

Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου (Μεταφραστής)

Η Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει σλαβική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στη Γερμανία, και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Mακεδονίας. Ασχολείται κυρίως με τη συγκριτική λογοτεχνία, ενώ έχει δημοσιεύσει μελέτες και για τη νοτιοσλαβική διαλεκτολογία. Επίσης, έχει μεταφράσει λογοτεχνικά και θεωρητικά βιβλία από τα ρωσικά, τα γερμανικά και τα πολωνικά.

Hans Fallada

Hans Fallada (Συγγραφέας)

Πολλές ζωές σε μία είναι ο τίτλος μιας από τις βιογραφίες του Χανς Φάλλαντα. Δεν υπάρχει καταλληλότερος χαρακτηρισμός για τη γεμάτη αντιφάσεις ζωή ενός γόνου αστικής οικογένειας με παράδοση στον νομικό κλάδο. Γεννήθηκε το 1893 στο Γκράιφσβαλντ της βόρειας Γερμανίας κι έζησε τα σχολικά του χρόνια στο Βερολίνο και τη Λειψία. Η ιδιοσυγκρασία του τον οδήγησε νωρίς στους επικίνδυνους παράδρομους της ζωής, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει σε άσυλα αποτοξίνωσης και να φυλακιστεί δύο φορές για υπεξαίρεση. Παράλληλα, κατάφερε να στήσει μια άλλη ζωή επάνω στις ράγες της αστικής καταξίωσης: απόφοιτος σχολής αγροτικής οικονομίας, εργάστηκε ως διαχειριστής σε μεγάλα αγροκτήματα, υπήρξε πολυγραφότατος και καταξιωμένος συγγραφέας (δύο τουλάχιστον βιβλία του έγιναν διεθνώς μπεστ σέλερ), καθώς και σύζυγος και τρυφερός πατέρας τριών παιδιών. Μετά από έναν σύντομο δεύτερο γάμο, από τον οποίο απέκτησε ένα ακόμα παιδί, απεβίωσε το 1947, λόγω μιας άνευ όρων παράδοσης στο αλκοόλ και στη μορφίνη.

Σημαντικότερα έργα του: Αγρότες, μεγαλοϋπάλληλοι και βόμβες (1931)· Και τώρα, ανθρωπάκο; (1932· ελλ. μτφρ. Ιωάννα Αβραμίδου, Gutenberg, 2017)· Λύκος μεταξύ λύκων (1937)· Ο σιδερένιος Γκούσταβ (1938)· Ξένος στον τόπο μου. Ημερολόγιο φυλακής, 1944 (2009)· Μόνος στο Βερολίνο (1946· ελλ. μτφρ. Άντζη Σαλταμπάση, Πόλις, 2012, α´ έκδ. 2008).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
576
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.545 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση