Γράμματα από τη Ρωσία
zoom in
12.00€ -27% 8.76€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604587629

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Επίκεντρο

…Διασχίζοντας απέραντες εκτάσεις με λεωφορεία, τρένα αλλά και αυτοκίνητα, γνώρισα τη σημερινή Ρωσία, αφουγκράστηκα το παρελθόν της, ψυχανεμίστηκα το μέλλον της. Για τον δυτικό περιηγητή η Ρωσία είναι μια χώρα που δεν θα καταφέρει ποτέ να την δει ολόκληρη. Δεν θα καταφέρει καν να δει ένα μεγάλο της μέρος. Όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά ιστορικά και πολιτισμικά. Γι’ αυτό και παραμένει ένα μυστήριο ανεξερεύνητο…

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης σπούδασε φιλοσοφία στο Κίεβο και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην τεχνική εκπαίδευση και ακόμα περισσότερα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει μεταφράσει δεκάδες βιβλία Ρώσων συγγραφέων, ποιητών και στοχαστών.
Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορεί το βιβλίο του «Κάτοικος Μεταξουργείου: Ημερολόγιο Κρίσης» (2012), έχει μεταφράσει το «Ρώσικα Πασχαλινά Διηγήματα» (Επίκεντρο, 2017) και προλογίζει την ελληνική έκδοση του «Η Επινόηση της Σύγχρονης Ρωσίας» του Αρκάντι Οστρόφσκι (Επίκεντρο. 2017).

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Κατά καιρούς έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος. Γράφει και μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε και αγάπησε.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση