Η δεύτερη κλείδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δεύτερη κλείδα

Οι τιτάνες και η τριπλή σφραγίδα των εκατόγχειρων

Γιώργος Θεοφάνους

12.00€ -24% 9.12€
"Κι εγώ έχω θέματα με τον πατέρα μου, μην νομίζεις πως είσαι ο μόνος..." είπε ξαφνικά ο Αντρέας. O Φώτης τον κοίταξε έκπληκτος, αλλά χωρίς να του απαντήσει, θέλοντας να ακούσει τη συνέχεια. Μήπως, λοιπόν, και κάποιος άλλος ένιωθε ακριβώς όπως ο ίδιος; "Ο μεγαλύτερός μου αδερφός, που είναι τώρα φοιτητής, μου είπε κάποια στιγμή..." συνέχισε ο Αντρέας "...πως πατέρας και γιος έχουν σχέση δύναμης, αντιπαλότητας, εξουσίας και... μπερδεύονται. Κάποτε μπερδεύονται τρυφερά και κάποτε... επικίνδυνα". "Αυτό πες το ξανά..." συνομολόγησε ο Φώτης.
Πέγκυ Φούρκα

Πέγκυ Φούρκα (Εικονογράφος)

Η Πέγκυ Φούρκα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση το 1994, ενώ παράλληλα σπούδασε σχέδιο, χρώμα και την τέχνη της αγιογραφίας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. Από το 1996, λοιπόν, σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς, έδωσε ζωή και κίνηση σε πολλά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Συνεργάζεται επίσης με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην εικονογράφηση εκπαιδευτικών βιβλίων για τις τάξεις του δημοτικού.


Γιώργος Θεοφάνους

Γιώργος Θεοφάνους (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Θεοφάνους γεννήθηκε στη Λάρνακα, στις 9 Ιανουαρίου του 1968. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για τη μουσική, αφού άρχισε να συνθέτει δικά του τραγούδια από την ηλικία των πέντε, πριν ακόμη πάει στο δημοτικό σχολείο. Ο μικρός Γιώργος ήταν το παιδί θαύμα της πόλης του, και όχι μόνο, αφού σε ηλικία εννέα χρονών τραγούδησε και έπαιξε στην κιθάρα ένα δικό του τραγούδι, στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σπύρου Κυπριανού. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε πολλούς μουσικούς διαγωνισμούς στην πόλη του, αλλά και Παγκύπριους, ως κιθαρίστας και συνθέτης, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κιθάρα, πιάνο και αρμονία και τελειώνοντας το στρατιωτικό του βρέθηκε στη Βοστόνη, στο Berklee College of Music, σπουδάζοντας Μουσική για Κινηματογράφο, Ενορχήστρωση και Διεύθυνση Ορχήστρας. Συμμετείχε τρεις φορές ως συνθέτης και τέσσερις φορές ως διευθυντής ορχήστρας στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision. Από το 1989 ως σήμερα έχει συνθέσει περισσότερα από 550 τραγούδια, τα οποία ερμήνευσαν με τις φωνές τους πολλοί από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της εποχής μας. Έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως τις ακόλουθες: "Η Αλίκη στην Παραμυθοχώρα" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1987), "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1995), "Η δωδεκάτη νύχτα" (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 1995), "Επιτρέποντες" (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας 1996), "Μια μέλισσα τον Αύγουστο" (Θέατρο Αθηνών 2004). Το 1990 του απονεμήθηκε το βραβείο ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Στα επίσημα μουσικά βραβεία της IFPI, έχει κερδίσει μέχρι σήμερα συνολικά εννέα βραβεία ΑΡΙΩΝ. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στα Μουσικά Βραβεία Κύπρου. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2008 παρουσίασε στα τείχη της Λευκωσίας τη μουσική παράσταση "Τραγουδώ το νησί μου", η οποία περιλάμβανε 40 μελοποιημένα ποιήματα για την Κύπρο από τον Η΄ αιώνα π. Χ. έως σήμερα. Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 7 και 8 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
ΑΘΗΝΑ
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.279 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση