Η Ελλάδα στη δίνη του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ελλάδα στη δίνη του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου

Μνήμες και Αφηγήσεις

Πόπη Βραχιώτου - Λυμπεροπούλου

18.70€ -27% 13.65€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600807615

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, στο πρώτο μέρος, αναφέρεται στις μεγάλες ώρες που έζησε ο Ελληνισμός στην εποποιία του 1940-41.

Στη συνέχεια, εξιστορεί την τραγική κατάσταση που βίωσε η κατακτημένη Ελλάδα από τις Δυνάμεις Κατοχής και τον ένοπλο αγώνα που οργάνωσαν και διεξήγαγαν οι Έλληνες κατά του δυνάστη κατακτητή.

Εξαίρει τη δράση της Εθνικής Αντίστασης, για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά από ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, στρατευμένους στη μία ή στην άλλη πλευρά.

Ωστόσο, τα χρόνια, που πέρασαν από τότε, θεωρώ πως είναι ικανά σήμερα να κρίνουν τα γεγονότα με την δέουσα αντικειμενικότητα –σε σύγκριση με όσα κρίθηκαν και περιγράφηκαν «ἐν θερμῶ»– αφού ο χρόνος φέρνει στο φως πάντα την αλήθεια. Και η αλήθεια δεν μπορεί να είναι παρά… Μία και μόνο!

Με την πρόθεση να εξιστορήσω την όποια πραγματικότητα βίωσα ή διαμόρφωσα από τη μελέτη ιστορικών κειμένων, αποφάσισα τούτη τη συγγραφή. Πρόθεσή μου, εσώψυχη, να μη νοθεύσω καρδιά και νου στην αφήγηση των γεγονότων. Το ευχήθηκα στον εαυτό μου!...

Τελευταίο μέρος στο πόνημα τούτο ένα προσκυνηματικό οδοιπορικό στους τόπους εκείνους της Βόρειας Ηπείρου, όπου πολεμώντας έπεσαν οι ήρωες Έλληνες μαχητές, υπερασπίζοντας αρχές, αξίες και το δίκαιο του αγώνα για Ελευθερία!...

Πόπη Βραχιώτου - Λυμπεροπούλου (Συγγραφέας)

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, δοκιμιογράφος, ιστορική ερευνήτρια. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και δίδαξε σε δημόσια σχολεία του Βόλου και της Αθήνας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος, μέλος της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών. Μητέρα τριών παιδιών, είχε την τραγική μοίρα να χάσει τους δύο γιους της, γιατρούς, σε τροχαίο δυστύχημα. Ο άγριος πόνος που βίωσε έγινε κάποια στιγμή κραυγή συγγραφική και μέσα από το γράψιμο αναμετρήθηκε με την οδύνη και την απελπισία στα θλιμμένα της εικοσιτετράωρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.706 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση