O παιδαγωγός Εμμανουήλ Γ. Σαρρής (1899-1977) και η συμβολή του στην ελληνική εκπαίδευση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

O παιδαγωγός Εμμανουήλ Γ. Σαρρής (1899-1977) και η συμβολή του στην ελληνική εκπαίδευση

Αλεξία Ορφανού

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατό του Εμμανουήλ Σαρρή (1899-1977), το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του. Σπούδασε στο Ιεροδιδασκαλείο Σάμου "Η Ανατολή", στο τριτάξιο Διδασκαλείο Αρρένων Σάμου, παρακολούθησε τη διετή μετεκπαίδευση των δημοδιδασκάλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Γερμανία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας. Το βιβλίο παρακολουθεί την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία και σκιαγραφεί το παιδαγωγικό του έργο. Αποτιμά τη συμβολή του στην ελληνική εκπαίδευση καθώς εργάστηκε ως Διευθυντής Παιδαγωγικών Ακαδημιών και υπήρξε εμπνευστής και διευθυντής του παιδαγωγικού περιοδικού "Νέος Δάσκαλος". Το βιβλίο αποτελεί μία συμβολή στη μελέτη της ιστορίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών του 20ού αιώνα.

Αλεξία Ορφανού (Συγγραφέας)

Η Αλεξία Ορφανού ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της εκπαίδευσης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Σταντάλ Γκρενόμπλ ΙΙΙ και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης. Γράφει παραμύθια με ήρωες τον Κίμωνα Κύκλο και τον Τηλέμαχο Τετράγωνο. Το 2012 συμμετείχε στον συλλογικό τόμο "Τα παραμύθια του οσελότου Ι" με το παραμύθι της "Ο Κίμωνας Κύκλος και το δελφίνι που μιλούσε". Και τo 2013 συμμετείχε στον συλλογικό τόμο "Τα παραμύθια του οσελότου II" με το παραμύθι της "Ο Κίμωνας Κύκλος στο μαγικό Φρουτονησί". Το 2015 κυκλοφορεί "Ο Τηλέμαχος Τετράγωνος και ο Πολυκράτης που φοβόταν να είναι ευτυχισμένος", το πρώτο της παραμύθι σε αυτόνομο βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου

Σοφία Ηλιάδου - Τάχου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Ηλιάδου-Τάχου (Φλώρινα 1960) είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο "Ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης" στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ιστορία, στα Παιδαγωγικά και στη Βυζαντινή Ιστορία. Το 1996 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και το 2002 εκλέχτηκε Λέκτορας της Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης και της Διεθνούς Ένωσης Ιστορικών της εκπαίδευσης (ISCHE). Έχει γράψει 9 ιστορικά βιβλία και δύο μυθιστορήματα. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, την Εκπαιδευτική πολιτική, την Τοπική ιστορία με έμφαση στη Δυτική Μακεδονία, και την Εκπαιδευτική Ιστορία του Πόντου και της νεότερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
50
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.088 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση