Αγωνία στο μουσείο
zoom in
8.90€ -12% 7.83€

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς "Οι Περιπέτειες της Γατίλδης", η παρέα των φίλων μας, η Γατίλδη, ο Γατουήλ, το Γατουλίνι και η σκανταλιάρα Γατίσκη, πάνε την πρώτη τους σχολική εκδρομή, μια επίσκεψη στο Μουσείο Γάτενμπεργκ! Η επίσκεψη όμως αυτή θα εξελιχθεί σε πραγματική περιπέτεια! Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να εισαγάγει ομαλά και ευχάριστα τους μικρούς μαθητές στον πρώιμο σχολικό γραμματισμό, με βάση την εκμάθηση βασικών γνωστικών εννοιών και δεξιοτήτων από τα προνήπια και τα νήπια. Κάθε ενότητα του βιβλίου χωρίζεται σε δύο διαδοχικά μέρη, εκείνο της ιστορίας και εκείνο των ασκήσεων που τη συνοδεύουν. Έτσι, από τη μια μεριά οι μαθητές καλούνται να εργαστούν σε πρωτογραφικές και άλλες γλωσσικές ασκήσεις, σε ασκήσεις εμπέδωσης αριθμητικών εννοιών, σε ασκήσεις σύγκρισης μεγεθών και εννοιών κ.λπ. Από την άλλη, το περιεχόμενο της ιστορίας από μόνο του αποσκοπεί στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης. Μετά την ενασχόλησή τους με το βιβλίο αυτό, τα παιδιά θα έχουν αποκτήσει την ικανότητα να ταυτίζονται με τους γύρω τους, καθώς και να δρουν με αλληλεγγύη και ομαδικότητα. Παρέα με το παιδί σας και τη Γατίλδη, ξεκινήστε ένα καινούργιο ταξίδι στον περιπετειώδη κόσμο της γνώσης!

Γιώργος Τσίτρας

Γιώργος Τσίτρας (Εικονογράφος)

Ο Γιώργος Τσίτρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Φοίτησε στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., αλλά το πάθος του για το σκίτσο τον έκανε να στραφεί γρήγορα προς την εικονογράφηση και τη γραφιστική. Αποφοίτησε από την Α.Κ.Τ.Ο. και μπήκε στη σχολή Ορνεράκη με υποτροφία. Εργάζεται ως γραφίστας και εικονογράφος.

Ρίτα Μπακατσή - Δημητροπούλου

Ρίτα Μπακατσή - Δημητροπούλου (Συγγραφέας)

Η Ρίτα Μπακατσή-Δημητροπούλου είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Παιδαγωγική και την Ψυχολογία. Είναι επίσης πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καλλιθέας και πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στη ΣΕΛΔΕ Θεσσαλονίκης και στο ΠΕΚ Κηφισιάς. Υπήρξε συνεργάτιδα στο «Περιοδικό Εκπαιδευτικής Τεκμηρίωσης» (ΠΕΤ), ενώ για πολλά χρόνια δίδαξε σε δημόσια σχολεία. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων προσχολικής και σχολικής ηλικίας που έχουν σχέση με τη λογοτεχνία και την εκπαίδευση των παιδιών. 


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τζωρτζίνα Δημητροπούλου - Μαραγκουδάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.443 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση