Ασαφή σύνολα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ασαφή σύνολα

Εφαρμογές στον σχεδιασμό και τη διαχείριση έργων μηχανικού

Βασίλειος Παπαδόπουλος

Γιώργος Μποτζώρης

47.70€ -10% 42.93€
Αιτία για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, αποτέλεσε η αμφισβήτηση από τους συγγραφείς, της στοχαστικής θεώρησης με την οποία προσεγγίζονται ακόμη και σήμερα διάφορα ζητήματα στην επιστήμη του μηχανικού, αλλά και σε άλλες εφαρμοσμένες επιστήμες. Και κάτι όμως ακόμη αποτέλεσε στην αιτία... Η διαπίστωση ότι καθώς ο χρόνος περνά, πέρα από τη φθορά, αφήνει ξοπίσω του και κάτι μάλλον θετικό... την εμπειρία. Αυτήν την εμπειρία κανένα πιθανοθεωρητικό μοντέλο δεν μπορεί να ενσωματώσει με απλό και χρήσιμο τρόπο. Κι όμως πολλές δραστηριότητες στο αντικείμενο του μηχανικού θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία η οποία στο βιβλίο εκφράζεται μέσω ασαφών συνόλων. Η τυχαιότητα αντικαθίσταται, όπου αυτό είναι εφικτό, με την εμπειρία.
Βασίλειος Παπαδόπουλος

Βασίλειος Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, Τομέας Μαθηματικών Προγραμματισμού και Γενικών Μαθημάτων από το 1999. Τελείωσε το Μαθηματικό Τμήμα ΑΠΘ και είναι Διδάκτωρ του ΔΠΘ. Γνωστικά του αντικείμενα και τομείς έρευνας είναι: Γενική Τοπολογία, Ανάλυση, Θεωρία Ασαφών Συνόλων με Εφαρμογές σε τομείς του Μηχανικού. Έχει εκπονήσει πάνω από 90 ερευνητικές εργασίες, που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά και έχει πλήθος αναφορών στο έργο του. Έχει προσκληθεί από πολλά Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού για διαλέξεις. Διδάσκει σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Έχει επιβλέψει τέσσερεις Διδακτορικές Διατριβές και άλλες σε εξέλιξη. Είναι Editor στα ερευνητικά περιοδικά: Journal of Mathematics, Pure and Applied Mathematics Journal, American Journal of Theoretical and Applied Statistics, Bulletin of the Greek Mathematical Society. Επίσης είναι κριτής σε πολλά ερευνητικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μποτζώρης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μποτζώρης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό, τη θεωρία (κλασσικών και ασαφών) μοντέλων και έμπειρων συστημάτων ανάλυσης και πρόβλεψης μεταφορικής ζήτησης, τις επιπτώσεις των μεταφορών στην οικονομία και στην ανάπτυξη, κ.α. Έχει συγγράψει περισσότερες από 110 εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και τέσσερα κεφάλαια βιβλίων σε διεθνή έκδοση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Σελίδες:
424
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
1.406 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση