Πέτρος ο Πελοποννήσιος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πέτρος ο Πελοποννήσιος

Η ακρόπολη της μουσικής ανατολής

Γεώργιος Δορμπαράκης

Στέφανος Δορμπαράκης

5.00€
Ο Πέτρος έζησε στα μέσα του 18ου αιώνα. Γεννήθηκε στους Γοράνους Λακωνίας, έμαθε μουσική στη Σμύρνη και λόγω του μεγάλου ταλέντου που είχε, έφτασε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου διέπρεψε ως Λαμπαδάριος (αριστερός ψάλτης) στον Πατριαρχικό Ναό, ως Δάσκαλος Ρωμιών, Αρμενίων και Τούρκων, ως συνθέτης εκκλησιαστικής αλλά και κοσμικής μουσικής, καθώς και δεξιοτέχνης των πιο κλασικών οργάνων της Οθωμανικής μουσικής, του νέυ και του ταμπούρ. Έγινε ο πιο γνωστός μουσικός της εποχής του και έχαιρε της εκτίμησης της Ρωμαϊκής κοινότητας, αλλά και των MEVLEVI Δερβίσηδων και αυτού του Σουλτάνου... Μέσα από αυτήν τη συναισθηματική περισσότερο προσέγγιση της ιστορίας του Πέτρου που δίνεται σ΄ αυτό το βιβλίο, τα Ελληνόπουλα θα μάθουν για την ύπαρξη της άγνωστης για το πλατύ κοινό προσωπικότητάς του, αφού η Ελληνική Πολιτεία δεν φρόντισε να την περιλάβει μέσα στα Προγράμματα της Ελληνικής Παιδείας. (από τον Πρόλογο του Χρίστου Τσιαμούλη)
Γεώργιος Δορμπαράκης

Γεώργιος Δορμπαράκης (Συγγραφέας)

Ο π. Γεώργιος Δορμπαράκης γεννήθηκε (1954) και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία (1972-1976) και ελληνική φιλολογία (1976-1980) στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή αντιστοίχως του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Πατρολογία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (1991-1993). Πλέον των τριάντα ετών (1979-2010) δίδαξε ως καθηγητής θεολόγος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ τον Μάρτιο του 1986 χειροτονήθηκε κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Από τότε μέχρι σήμερα ανήκει οργανικά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, θεολογικού και πνευματικού περιεχομένου, και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Είναι έγγαμος ιερέας, έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Δορμπαράκης

Στέφανος Δορμπαράκης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Δορμπαράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, κάνοντας μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίου. Στα δεκαπέντε του ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική και αφιερώθηκε στο κανονάκι. Εν συνεχεία παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια μουσικής δίπλα στους Halil Karaduman, Σωκράτη Σινόπουλο, τον πιανίστα Μάρκο Αλεξίου και τον χοράρχη Δημήτριο Κανάρη. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, την ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ενώ από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε πιανίστας στην παιδική χορωδία του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε σημαντικό αριθμό ηχογραφήσεων. Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του ανεξάρτητη δισκογραφική απόπειρα με τίτλο "Λευκό γράμμα" αποτελούμενη από πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις του ιδίου, ενώ τον ίδιο χρόνο εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Σε τεντωμένη χορδή: Ο Πυθαγόρας και οι απαρχές της μουσικής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
15χ15
Βάρος:
0.079 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση