Η Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα μέσα από το βλέμμα και την γραφή των Γ. Βαφόπουλου, Γ. Ιωάννου, Μ. Αναγνωστάκη, Π. Θασίτη, Π. Ζάννα, Λ. Ζησιάδη, Αλ. Ναρ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα μέσα από το βλέμμα και την γραφή των Γ. Βαφόπουλου, Γ. Ιωάννου, Μ. Αναγνωστάκη, Π. Θασίτη, Π. Ζάννα, Λ. Ζησιάδη, Αλ. Ναρ

Μέσα από την γραφή των Γ. Βαφόπουλου, Γ. Ιωάννου, Μ. Αναγνωστάκη, Π. Θασίτη, Π. Ζάννα, Λ. Ζησιάδη, Αλ. Ναρ

Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης

13.23€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605991937

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Δέσποινα Κυριακίδη

Με τα «κομμάτια και αποσπάσματα» που έχει αντλήσει ο συγγραφέας απ τον έντυπο λόγο επτά σημαντικών δημιουργών της Θεσσαλονίκης (Γ. Βαφόπουλος, Γ. Ιωάννου, Μ. Αναγνωστάκης, Π. Θασίτης, Π. Ζάννας, Λ. Ζησιάδης και Α. Ναρ) επιχειρεί να φωτίσει πιο «άμεσα και πιο πειστικά» όψεις και στιγμές απ την καθημερινή ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο φιλέρευνος αναγνώστης έχει έτσι την ευκαιρία να εξοικειωθεί όχι μόνο με την αυτογνωσία του αλλά και με βασικά στοιχεία απ την ζωή και το έργο αγαπημένων συγγραφέων που διαμόρφωσαν με το ύφος τους και την ιστορική τους μνήμη, την φυσιογνωμία της τοπικής ιστορίας στον περασμένο αιώνα. 

Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης

Γεώργιος Ολ. Αναστασιάδης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Ολ. Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1944 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας. Στο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του σε περιοδικά και εφημερίδες και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του ξεχωριστή θέση κατέχουν τα θέματα και οι πηγές της νεότερης ιστορίας και της "μικροϊστορίας" της πόλης και η διαρκής ανίχνευση και αξιοποίηση του ιστορικού υλικού που περιέχουν οι παλιές εφημερίδες και η λογοτεχνία της Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
104
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.168 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση