Υγεία και ιατρική περίθαλψη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υγεία και ιατρική περίθαλψη

Γιάννης Κυριόπουλος

10.99€ -10% 9.89€

Η υγεία είναι µία πολυδιάστατη έννοια, δεδοµένου ότι συνδέεται µε ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες. Προσδιορίζεται από ένα πλήθος δηµογραφικών, επιδηµιολογικών, περιβαλλοντικών και συµπεριφορικών παραγόντων, µεταξύ των οποίων µείζονα σηµασία έχουν οι κοινωνικοί προσδιοριστές της υγείας. Η µεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών υγείας σε συνθήκες περιορισµένων πόρων επιβάλλει την προώθηση τεχνικών και µεθόδων αποδοτικής κατανοµής και χρήσης των πόρων, ενώ η ελεύθερη επιλογή των καταναλωτών στις υπηρεσίες υγείας διευκολύνει την πρόσβαση στη φροντίδα υγείας και µεγιστοποιεί τη χρησιµότητα. Η ισότητα και η ελευθερία στην ιατρική περίθαλψη δεν αποτελούν αντιτιθέµενες λειτουργίες, αλλά αντιθέτως ενδυναµώνουν τη θέση των καταναλωτών και βελτιώνουν τους όρους διαφάνειας και δηµοκρατίας στον υγειονοµικό τοµέα.

Μπάμπης Παπαδημητρίου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος. Εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του "Σκάι" και αρθρογραφεί στην εφημερίδα "Η Καθημερινή".

Γιάννης Κυριόπουλος

Γιάννης Κυριόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κυριόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Tον Σεπτέμβριο του 2011 εκλέχτηκε για τέταρτη φορά Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει, ακόμη, διατελέσει Σύμβουλος και Εμπειρογνώμων Διεθνών Οργανισμών και έχει αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και ξένα Πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά της Υγείας, στις Πολιτικές Υγείας και στην Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Παράλληλα, οι ακαδημαϊκές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση εργασιών σε εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια, δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικές και ειδικές εκδόσεις στο πεδίο των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας. Έχει χρηματίσει μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, όπως του European Health Care Management Asso­ciation (EHMA), του Association of Schools of Public Health in European Region (ASPHER) και του International Association of Health Economics. Ακόμη είναι Πρόεδρος του Federation for International Cooperation of Health Services and Systems Research Centers (FICOSSER) και Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΔΥΥ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας (ΕΕΕΦ).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
13x20.5
Βάρος:
0.167 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση