Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Συναρπαστικά παραλειπόμενα της ιστορίας

Fascinating footnotes from history

Giles Milton

18.80€ -27% 13.72€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601669441

  • Κατηγορίες:

    Ιστορία , Αυτοβιογραφίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Πατάκη

Το ξέρατε ότι ο Χίτλερ έπαιρνε κοκαΐνη; Ότι ο Στάλιν λήστεψε τράπεζα; Ότι κάποιοι έκλεψαν τη σορό του ΤσάρλI Τσάπλιν και ζητούσαν λύτρα; Ο Τζάιλς Μίλτον ξεδιπλώνει, με τη χαρισματική πένα του, εκατό παράδοξα ιστορικά στιγμιότυπα, εκατό απίστευτες ιστορίες που διαβάζονται σαν μυθιστόρημα, αλλά είναι εκατό τοις εκατό πραγματικές. Θα μάθουμε για τον Χίρο Ονόντα, τον μοναχικό Ιάπωνα στρατιώτη που πολέμησε γενναία στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι το... 1974· για την Άγκαθα Κρίστι, που το 1926 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για έντεκα ολόκληρες μέρες· και για τον Βέρνερ Φραντς, καμαρότο στο αερόπλοιο "Hindenburg", ο οποίος έζησε για να διηγηθεί την εφιαλτική του εμπειρία όταν το 1937 το "Hindenburg" τυλίχτηκε στις φλόγες. Με έναν θίασο κατασκόπων, κακοποιών, ανθρωποφάγων, τυχοδιωκτών και σκλάβων να παρελαύνει μπροστά στα μάτια μας, τα έγκυρα και τεκμηριωμένα παραλειπόμενα του Τζάιλς Μίλτον μας ταξιδεύουν σε έξι ηπείρους και είκοσι αιώνες, φωτίζοντας μερικές από τις πιο σκοτεινές ιστορίες και κάποιους από τους πιο αξιοπερίεργους και αξέχαστους ήρωες της Ιστορίας - ανθρώπους και ζώα.

Ουρανία Παπακωνσταντοπούλου (Μεταφραστής)


Giles Milton

Giles Milton (Συγγραφέας)

Ο Τζάιλς Μίλτον γεννήθηκε το 1966 στο Μπακιγχαμσάιρ της κεντρικής Αγγλίας. Φοίτησε στο σχολείο Λάτιμερ Άπερ του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων, καθώς και μιας σειράς ιστορικών βιβλίων όπου με γλαφυρό αφηγηματικό τρόπο καταγράφει γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά και παράξενα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας. Τα ιστορικά του έργα, τα οποία βασίζονται σε προσωπικές μαρτυρίες, ημερολόγια, περιοδικά, επιστολές, πρωτογενείς πηγές, έχουν σημειώσει επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Το βιβλίο Ρώσικη ρουλέτα (2014) καταγράφει τις απαρχές των μυστικών υπηρεσιών και τις προσπάθειες Βρετανών κατασκόπων να ματαιώσουν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση. Στο βιβλίο Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ (Μίνωας, 2017) ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία μιας άκρως μυστικής οργάνωσης που συγκροτήθηκε στο Λονδίνο έχοντας ως αποστολή την καταστροφή της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ διά μέσου τολμηρών επιχειρήσεων δολιοφθοράς.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία (μυθιστόρημα, 2017), Wolfram – Ένα αγόρι πάει στον πόλεμο (ιστορία, 2011), Η μύτη του Εδουάρδου Τρένκομ (μυθιστόρημα, 2008) και o Χαμένος Παράδεισος (2008), μια συγκλονιστική μαρτυρία για την καταστροφή της Σμύρνης. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ξεπεράσει τα 32.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο συγγραφέας έχει γράψει ακόμα δύο μυθιστορήματα και τρία παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα δύο έχει εικονογραφήσει η σύζυγός του, Αλεξάνδρα Μίλτον. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες τους.

www.gilesmilton.com
Facebook: @GilesMiltonWriter
Twitter: @GilesMilton1


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.721 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση