Μας συνέλαβαν!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μας συνέλαβαν!

Μια μαρτυρία από τη φυλακή

Can Dundar

16.00€ -27% 11.68€
Η τόλμη και η αποφασιστικότητα ανέδειξαν τον Τζαν Ντουντάρ σε αντίπαλο δέος του Ερντογάν και σε εκπρόσωπο της δημοκρατικής Τουρκίας. Εξαιτίας των αποκαλύψεων σχετικά με την παράδοση όπλων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στη Συρία, ο αρχισυντάκτης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας "Τζουμχουριέτ" κινδυνεύει ακόμα και τώρα με στέρηση της προσωπικής του ελευθερίας. Το "Μας συνέλαβαν!" είναι το χρονικό της φυλάκισής του. Ο Ντουντάρ περιγράφει τι σημαίνει να είσαι στη σημερινή Τουρκία δημοσιογράφος, ενώ παραμένεις πιστός στις αρχές σου. "Ο Τζαν Ντουντάρ είναι ένας θαρραλέος δημοσιογράφος" Ορχάν Παμούκ
Μιχάλης Μακρόπουλος

Μιχάλης Μακρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ήπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά (έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, Saul Bellow, Richard Powers, Michel Faber, Antoine de Saint-Exupery, Martin Amis, κ.ά.). Έχει εκδώσει τα βιβλία για ενήλικες: "Η θλίψη στα μάτια του ποντικού", Οδυσσέας 1996, "Η Ιουλία είχε ένα πόδι", Οδυσσέας 1998, "Ιστορίες για μικροσκοπικά και γιγαντιαία πλάσματα", Οξύ 2000, "Το τέρας και ο έρωτας", Εστία 2002, "Η μαγική εκδρομή", Εστία 2005, "Το τέλος του ταξιδιού", Εστία 2006, "Η άδεια καρέκλα", Καστανιώτης 2007, "Σπουργίτω και Γράχαμ", Γιάννης Πικραμένος, 2012, "Οδοιπορικό στο Πωγώνι" (κείμενα, φωτογραφίες), Fagotto, 2013, "Το δέντρο του Ιούδα", Κίχλη, 2014, καθώς και πέντε βιβλία για παιδιά. Κείμενα και κριτικές του δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά (diastixo.gr, "Φρέαρ", κ.ά.). Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας.

Θέμις Μίνογλου (Επιμέλεια)

Η Θέμις Μίνογλου ίδρυσε και διευθύνει από το 1988 τις εκδόσεις "Κριτική".

Can Dundar

Can Dundar (Συγγραφέας)

O Can Dundar (Τζαν Ντουντάρ) είναι αρθρογράφος και συγγραφέας, αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας "Τζουμχουριέτ" μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Συγκαταλέγεται στους διασημότερους δημοσιογράφους στην Τουρκία, με πλούσια αρθρογραφία, παραγωγές τηλεοπτικών εκπομπών και συγγραφικό έργο που ξεπερνά τους 20 τίτλους. Το 2015 τιμήθηκε με το Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα. Το 2016 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης και την ίδια χρονιά απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου από την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Από τον Ιούνιο του 2016 ζει στη Γερμανία, με ένα ένταλμα σύλληψης να εκκρεμεί σε βάρος του στην πατρίδα του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
328
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση