Τουρκία: Παραφροσύνη και μελαγχολία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τουρκία: Παραφροσύνη και μελαγχολία

Αφήγημα

Ece Temelkuran

16.96€ -26% 12.55€
Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολλές αντιθέσεις και αντιφάσεις. Mε το καθεστώς Ερντογάν έχει αρχίσει να προσομοιάζει με απολυταρχία. Οι αντιφρονούντες φυλακίζονται και οι διαμαρτυρίες καταπνίγονται. Παρόλο που τυπικά είναι ένα κοσμικό κράτος, με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η επιρροή του θρησκευτικού συντηρητισμού. Η Τουρκία, ευρισκόμενη ανέκαθεν σε μια άβολη θέση μεταξύ της εκκοσμικευμένης Δύσης και της ισλαμικής Ανατολής, έχει εμπλακεί και εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις συγκρούσεις γειτονικών χωρών, την Αραβική Άνοιξη, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την ανάδυση του Ισλαμικού Κράτους. Στο αφήγημά της η Ετζέ Τεμελκουράν αποτυπώνει την αναταραχή ενός ολόκληρου έθνους και περιγράφει την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία. Αναδεικνύει μια μακρά παράδοση καταπίεσης και αυταρχισμού που χαρακτηρίζει την τουρκική ιστορία, από την πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη συνεπακόλουθη άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Μια συναρπαστική, σύνθετη ματιά πάνω στην πολιτική αβεβαιότητα της γειτονικής χώρας, που βιώνει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς κραδασμούς, μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Μαρία Παξινού (Μεταφραστής)

Η Μαρία Παξινού έχει πολύχρονη πείρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει γράψει σενάρια για 7 τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, μεταξύ των οποίων και μια καθημερινή, καθώς και περίπου 30 ντοκιμαντέρ. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει 5 θεατρικά έργα. Έχει μεταφέρει στη γλώσσα μας σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους μερικούς από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, τους οποίους μετέφρασε από τρεις γλώσσες. "Η αυτοκρατορία του Θεού" είναι το πρώτο βιβλίο που υπογράφει ως συγγραφέας.

Ελένη Παξινού (Μεταφραστής)

Η Ελένη Παξινού έχει πολύχρονη πείρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει γράψει σενάρια για 7 τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, μεταξύ των οποίων και μια καθημερινή, καθώς και περίπου 30 ντοκιμαντέρ. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει 5 θεατρικά έργα. Έχει μεταφέρει στη γλώσσα μας σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους μερικούς από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του εικοστού αιώνα, τους οποίους μετέφρασε από τρεις γλώσσες. "Η αυτοκρατορία του Θεού" είναι το πρώτο βιβλίο που υπογράφει ως συγγραφέας.

Ece Temelkuran

Ece Temelkuran (Συγγραφέας)

Η Ετζέ Τεμελκουράν, συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτική αρθρογράφος, ανήκει στις δημοφιλέστερες προσωπικότητες της σημερινής Τουρκίας. Γεννήθηκε το 1973 στη Σμύρνη. Το 1995 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και το 1993 άρχισε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Έκτοτε έχει εκδώσει έρευνες και βιβλία για ζητήματα που παραμένουν ακανθώδη στην πατρίδα της, όπως είναι το Κουρδικό ή το Αρμενικό, τα δικαιώματα των γυναικών και η ελευθερία της έκφρασης. Μεταξύ των βραβείων που έχει λάβει είναι και το Pen for Peace Award. Κείμενά της δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα (The Guardian, Le Monde diplomatique, New Left Review κ.ά.), ενώ δίνει συχνά διαλέξεις σε ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Οι ήχοι της μπανάνας". Το δεύτερο μυθιστόρημά της, ΄Η μαγική πνοή των γυναικών", κυκλοφόρησε το 2013 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία - έχει ξεπεράσει τα 120.000 αντίτυπα στην Τουρκία και μεταφράζεται σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες. Το πλέον πρόσφατο μυθιστόρημά της, με τίτλο "Εποχή", εκδόθηκε το 2015.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.462 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση