Άπαιχτοι ντετέκτιβ 1: Υπόθεση: Εξαφανισμένα (υπέροχα) αγόρια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άπαιχτοι ντετέκτιβ 1: Υπόθεση: Εξαφανισμένα (υπέροχα) αγόρια

Θοδωρής Παπαθεοδώρου

ΠΕΝΤΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ, ΤΡΕΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ... ΟΛΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ! ΠΩΣ; ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ; Ένα πρωί, τα υπέροχα αγόρια της ομάδας μπάσκετ του σχολείου εξαφανίζονται χωρίς ν’ αφήσουν ίχνη. Οι Άπαιχτοι Ντετέκτιβ αναλαμβάνουν την πρώτη τους υπόθεση και τα παίζουν όλα για όλα. Η σούπερ Μαίρη, η ντούπερ Νίκη, ο Μάκης ο Φούσκας κι ο απίθανος Μάνος τρέχουν και δε φτάνουν για να λύσουν το αίνιγμα της εξαφάνισης. Ή μήπως φτάνουν και το λύνουν; Δράση, περιπέτεια, αγωνία, γέλιο, έρωτας και μυστήριο φυσικά, μπόλικο μυστήριο. Θα το λύσουν; Θα το αφήσουν; Και μήπως εσύ μπορείς να τους βοηθήσεις ν’ ανακαλύψουν τι συνέβη στα υπέροχα, εξαφανισμένα αγόρια; Αλήθεια τώρα... Δεν είναι τέλειο να είσαι ντετέκτιβ;

Θοδωρής Παπαθεοδώρου

Θοδωρής Παπαθεοδώρου (Συγγραφέας)

Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου το 1965 και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάστηκε ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επί σειρά ετών εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες, συμπληρώνοντας με σατιρικά σχόλια τα κενά της ύλης που ανέκυπταν καθημερινώς. Από το 2002, και για λόγους σεμνότητας, διέκοψε την καριέρα του στον Τύπο και αφιερώθηκε στην ουσία. Το μυθιστόρημά του "Το αστρολούλουδο του Βοσπόρου" (2004) τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Έργου Μνήμης 2003-2004 στο πλαίσιο του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας, ενώ το μυθιστόρημά του "Οι εφτά ουρανοί της ευτυχίας" (2006) τιμήθηκε με βραβείο ελληνικού μυθιστορήματος. Το μυθιστόρημά του "Οι κόρες της λησμονιάς" ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ το 2010, και το μυθιστόρημά του "Οι καιροί της μνήμης" για το ίδιο βραβείο το 2012, παίρνοντας τη δεύτερη θέση στις ψήφους αναγνωστών και Λεσχών Ανάγνωσης. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει δεκαέξι μυθιστορήματα για ενήλικες (με τελευταία τα "Γυναίκες της μικρής πατρίδας" και "Λιανοκέρια της μικρής πατρίδας", Ψυχογιός 2018), τέσσερα μυθιστορήματα για παιδιά και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, ενώ έχει λάβει μέρος σε τρεις συλλογικούς τόμους διηγημάτων. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων. Με το ψευδώνυμο Θάνος Δραγούμης έχει γράψει, επίσης, τα πολιτικά θρίλερ "Sφαγείο Sαλονίκης" (2011), "Μαύρη αυγή" (2013) και "Εντιμότατα λαμόγια" (2017).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λέλα Στρούτση

Λέλα Στρούτση (Εικονογράφος)

Η Λέλα Στρούτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου, φωτογραφίας και εικονογράφησης. Δούλεψε για αρκετά χρόνια στο χώρο της διαφήμισης και από το 2013 εργάζεται ως εικονογράφος. Κάποια από τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει έχουν διακριθεί στα λογοτεχνικά βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του περιοδικού Αναγνώστης και έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου. Το 2015 έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο "Ένας γρίφος για τον Οκτάβιο Παζλ: Η (μία και μοναδική) Μαύρη Θρούμπα" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και βρέθηκε στις βραχείες λίστες των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου, των βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και των βραβείων του περιοδικού Αναγνώστης. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Biennale of Illustrations, Bratislava Slovakia). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ (Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
176
Βάρος:
0.342 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση