Το βατραχέλι
zoom in
12.80€ -24% 9.73€
Ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί-σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού. Τη γλώσσα της αγάπης. "Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η "Αγκαλιά" έχει βοηθήσει χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ευρώπη. Πολλοί θα περίμεναν από έναν μικρό οργανισμό, ο οποίος αποτελείται από εθελοντές, να έχει καταβληθεί από τη ζωή στο ανθρωπιστικό μέτωπο. Κι όμως, η "Αγκαλιά" συνεχίζει να προσφέρει ζωτικής σημασίας βοήθεια με ακατάβλητο ενθουσιασμό και σπάνια δοτικότητα πνεύματος. Κάνει μεγάλη διαφορά στις ζωές αυτών που βοηθάει. Της εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο στην παρούσα της προσπάθεια όσο και στη γενικότερή της δουλειά". Mr. Thorbjorn Jagland, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Γιώργος Τυρίκος - Εργάς

Γιώργος Τυρίκος - Εργάς (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Τυρίκος - Εργάς γεννήθηκε το 1982. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου του πτυχίου ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σπούδασε αιγυπτιακά ιερογλυφικά του Μέσου Βασιλείου στο πανεπιστήμιο Notre Dame. Συνέχισε τις σπουδές του στη Σορβόννη όπου και αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας του Paris I με ειδίκευση στην ασσυριολογία. Ένα χρόνο αργότερα έγινε κάτοχος DEA του τμήματος συγκριτικής λογοτεχνίας του Paris III. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνεργάτης της εφημερίδας "Εμπρός", από την στήλη "Λαξευτής", δημοσιεύει δοκίμιο και διήγημα. Το βιβλίο του "Αυλητής και Παππουλάνθρωπος", (με τον Κ. Ζαφειρίου, εκδ. Αιολίδα) συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, ανάμεσα στα 250 σπουδαιότερα έργα παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως για το 2011.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Ευσταθίου - Σελάχα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έφη Λαδά

Έφη Λαδά (Εικονογράφος)

Η Έφη Λαδά γεννήθηκε στην Κλειτορία Αχαΐας στις 23-11-1959. Σπούδασε το σχέδιο και το χρώμα στο Εργαστήρι του ζωγράφου Γιώργου Βογιατζή. Έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Το παιδικό βιβλίο όμως ήταν αυτό που την ενδιέφερε περισσότερο και από το 1991 και μετά ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Έχει κάνει εικονογράφηση για πάνω από 40 βιβλία. Το 1998 έλαβε μέρος, σαν εικονογράφος, στη 15η Mostra internationale d΄ illustrazione per l΄ infanzia στο Sarmede της Ιταλίας. Το 2004 έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στη Bologna. Το 2005 πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής στην Τεχνόπολη με τίτλο "Παραμυθοπινελιές, Μια φορά κι έναν καιρό στην Αθήνα", και τον ίδιο χρόνο έκανε τη σκηνογραφία για τη μουσική παράσταση του ιρλανδέζικου παραμυθιού "Ο κούκος των Χριστουγέννων" που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο της "Τα γενέθλια της Ινφάντα" (εκδ. Πατάκη) μεταφράστηκε στα ιταλικά και στα κορεατικά. Το 2006 το βιβλίο της "Κυριακές στο πάρκο" προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο.


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
36
Διαστάσεις:
30χ21
Βάρος:
0.361 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση